Home
Echipa
Contact
Festivalul International PUCK
Program
SPECTACOLE
NOCTURNE
Parteneri Media
Informatii publice

BILETE
SI ABONAMENTE
1 bilet: 10RON
Abonament (5+1): 40RON
Grupuri organizate: 5RON


TEATRUL DE PAPUSI PUCK
str. I.C. Bratianu nr. 23
40079 Cluj-Napoca, Romania
tel/fax: 004 0264 595 992
e-mail: teatrulpuck@yahoo.com
www.teatrulpuck.ro

Director: Emanuel Petran

NOUTĂŢI

ccf

afis mai


anunt bilete
cover strada cu ingeri

cover capra

feli paste 2018 

afis ratusca

Croitorașul cel  Isteț își va depăna aventurile de necrezut pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” duminică, 1 aprilie, de la orele 11, respectiv 12.30.
croitorasul

anunt ingrijitoare

afis aprilie

Vă așteptăm cu drag la spectacol duminică, 25 martie, de la ora 11, respectiv 12,30!
afsi scufita
unima

afis martie

anunt promovare

afis aprilie
Vă așteptăm la spectacol duminică, 4 martie, de la 11 și 12.30!

punguta

Teatrul de Păpuși „Puck” se alătură Campaniei Naționale UNITER „Artiștii pentru artiști” 2018  

 

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca își va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la două spectacole ale lunii martie, pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile. Instituția clujeană se implică, astfel, în cea de-a 17-a ediție a Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” 2018, organizate de UNITER.

 Campania Națională „Artiști pentru artiști” din acest an este suținută de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu 18 teatre din București și 31 de teatre din țară. Pe scena fiecărei instituții teatrale implicate vor avea loc pe tot parcursul lunii martie spectacole ale căror încasări rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală. Acest fond este destinat întrajutorării artiștilor aflați în situații vulnerabile.

 „Campania vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. De atâtea ediții și doar împreună, credem că această unitatea breslei este semnul edificator că prin TEATRU putem schimba vieţi”, subliniază reprezentanții UNITER.

 Primul spectacol pe care Teatrul de Păpuși „Puck” îl dedică acestei cauze, a artiștilor aflați în nevoie, este „Povești clujene”, cu regia semnată de Varga Ibolya, programat pentru sâmbătă, 10 martie, de la ora 11.

 Premiera acestui spectacol va avea loc cu o zi înainte, vineri, 9 martie, de la ora 11, pe scena Teatrului „Puck”. Vor fi prezentate povești inspirate de episoade din istoria Clujului, evocând câte o personalitate istorică, mai mult sau mai puțin ilustră. Este un spectacol cu aventuri din diverse epoci, bazat pe povești scrise de autorul contemporan clujean Zágoni Balázs.

 Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 Cel de-al doilea spectacol înscris în programul UNITER este „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica. Acesta va avea două reprezentații duminică, 11 martie: de la ora 11, respectiv 12.30. Este un spectacol clasic, la paravan, cu păpuși de tip bi-ba-bo, multă muzică tradițională românească, dinamic și plin de haz.

Cele două reprezentații au loc în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002. Cei de la UNITER și-au propus încă de la început să mobilizeze publicul în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii români ajunși la bătrânețe în situații materiale precare și cu probleme de sanătate. Este un program bazat pe spectacole caritabile, derulat în fiecare an, cu precădere în lunile martie și aprilie, „un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului”, potrivit organizatorilor. Pe lângă promovarea solidarității de breaslă, UNITER și-a propus prin aceste acțiuni dezvoltarea unei componente de implicare a opiniei publice în această cauză, prin donații, parteneriate de finanțare, atragerea de sponsori și servicii care au făcut posibilă continuitatea campaniei.

 Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei,

Fondul de Solidaritate Teatrală.


afis martie

afis francez

Spectacole de la Teatrul „Puck”, în grădiniţele clujene


Artiștii Teatrului de Păpuși “Puck” au un program plin în această săptămână, incluzând trei spectacole susținute în grădințe precum “Zâna Zorilor” sau Grădinița “Căsuța fermecată” din Cluj-Napoca. Alte spectacole vor avea loc la sediul instituției, între care “Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm (programat pentru vineri și sâmbătă) și “Ivan Turbincă”, după Ion Creangă (programat pentru duminică).

Primul spectacol al săptămânii pe scena Teatrului “Puck” a fost “Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, care a avut reprezentația marți, 13 februarie, de la ora 9.30. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Ionuț Constantinescu / Iulian Lungu, Călin Mureșan, Robert Gutunoiu, Adina Ungur și Angelica Pamfilie / Ion Iurcu.

Săptămâna a continuat cu spectacolul “Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, care a avut loc miercuri, 14 februarie, de la ora 9.30, la Grădinița “Zâna Zorilor”. Au jucat în fața prichindeilor de acolo actorii Adina Ungur și Robert Gutunoiu.

Spectacolul “Fata Babei și Fata Moșului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie, va avea în aceste zile un mini-turneu prin grădinițele din Cluj-Napoca. Primele reprezentații vor avea loc joi, 15 februarie, de la 9,30, respectiv 10.30, la Grădinița “Căsuța Fermecată” de pe strada Rovine. Același spectacol va fi prezentat vineri, 16 februarie, de la 9.15 la Grădinița “Căsuța fermecată” de pe strada București. De asemenea, de la ora 11 este programată o reprezentație la grădinița cu același nume din Parcul Feroviarilor.
Vor juca actorii Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Angelica Atănăsoaie și Adina Ungur.

Spectacol despre frică și responsabilitate, cu șoricelul Cingár Elemér

Spectacolul “Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő are în această săptămână două reprezentații. Amândouă vor avea loc la sediul Teatrului “Puck”. Primul spectacol va avea vineri, 16 februarie, de la ora 10. Al doilea este programat pentru sâmbătă, 17 februarie, de la ora 11. Eroul poveștii este Cingár Elemér, un șoricel care pleacă în aventură ca să afle ce este frica.

“Tema fricii este abordată în povestea noastră prin prisma unei arme unice, reprezentative omului: umorul. Cheia transpunerii este zoomorfizarea tuturor personajelor, creând astfel o distanță confortabilă între copii și acțiune, fără a limita însă accesul la mesaj”, spune Urmánczi Jenő, regizorul spectacolului.

Cingár Elemér va câștiga mâna prințesei Cincinella, fiica regelui Ludovic Albino al XIII-lea. Până atunci însă drumul e lung și plin de peripeții, fiindcă trebuie să se lupte cu Liliacul Blănos în Colțul Întunecat, să câștige încrederea Domnului Jder cel Bătrân și să-i păcălească pe Mucifer și Cucifer.

Regia este semnată de Urmánczi Jenő, scenografia și păpușile de Tomos Tünde, iar muzica de Domokos Előd. În distribuție: László Réka, Takács Enikő, Balogh Dorottya și Domokos Szabolc.
Spectacolul se joacă în limba maghiară.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Ivan Turbincă, într-o variantă veselă și interactivă

Ivan Turbincă, bătrânul ostaș din povestea omonimă a lui Ion Creangă, este eroul spectacolului prezentat de artiștii Teatrului „Puck” duminică, 18 februarie, de la orele 11, respectiv 12,30. Cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați la un spectacol plin de aventuri și situații comice, interactiv, asezonat cu multă muzică. Tema propusă în această viziune regizorală ține de alegerile de zi cu zi și puterea lor de a ne schimba viața. Ivan Turbincă este prezentat, astfel, ca un om bun și generos, dornic să aibă o viață dreaptă.

“E o poveste mai puțin mediatizată și cunoscută în rândul copiilor, tocmai pentru că are o temă destul de dură. Nu ar trebui să ne ferim să discutăm despre moarte, despre bine și rău, despre Diavol și alte personaje care apar în poveste. Este un spectacol despre toate acestea, dar mai ales despre alegeri”, declară Ion Iurcu, regizor, scenograf și scenarist (alături de Oana Rogojină) al spectacolului. De asemenea, el este și actor în distribuție, alături de Ramona Atănăsoaie.

Așadar, raiul și iadul din acest spectacol nu sunt tărâmuri fantastice, ci realități concrete, pe care ni le creăm chiar noi, prin deciziile pe care le luăm.

Decorul are în prim-plan o carte care se răsfoiește pe parcursul derulării poveștii. Fiecare pagină ilustrează, astfel, un nou cadru. Pictura din spectacol este semnată de Nelu Pitic.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.


anuntSchimbare în programul de sâmbătă a Teatrului „Puck”: în locul spectacolului „
Aventurile lui Paprikajancsi” se va juca „Puck și ceilalți”

Spectacolul Paprikajancsi kalandjai”/„Aventurile lui Paprikajancsi”, în regia lui Vadas László care era programat pentru sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11 se anulează, din cauza unor probleme medicale. În locul acestuia, pe Scena Teatrului de Păpuși „Puck” se va juca de la aceeași oră „Puck și ceilalți”/ „Puck és a többiek”, spectacol alcătuit după texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb.

Tema povestirii lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară” este iubirea adolescentină, atât de vibrantă, plină de intensitate și dramatism. Spiridușul năzdrăvan Puck intervine în relațiile amoroase ale tinerilor, iar complicațiile lui incredibile ajung să rezolve conflictele.
6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea actorilor Rozália Rekita și Áron Kötő. Cei doi artiști își deschid cufărul fermecat plin de magie în sala de spectacole, oferindu-le copiilor din public ocazia să participe la o romantică aventură muzicală.

Toate acestea vor fi prezentate sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, pe scena Teatrului „Puck”.

Textele, păpușile și scenografia sunt semnate de Rekita Rozália, iar muzica de Kötő Áron.

Vârsta minimă recomandată este de 10 ani. 


afis aniversar puck 68
Afis lunar februarie 2018


Vă așteptăm la premiera spectacolului „Ivan Turbincă” duminică, 21 ianuarie, de la orele 11 și 12,30!
 
Afis Ivan Turbinca

afis ianuarie 2018

felicitare iarna 2017 2018

afis decembrie 2017

Spectacolul „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, în regia lui Urmánczi Jenő, programat la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca pentru sâmbătă, 16 decembrie, se anulează, ca urmare a declarării prin Hotărâre de Guvern a zilelor de doliu național după decesul Maiestății Sale Regele Mihai I.Kovacs Ildiko
afis zile poveste mos


Afis danila

Un proiect în premieră și câteva spectacole îndrăgite de cei mici, în aceste zile la Teatrul „Puck”

 

Un proiect interactiv inedit desfășurat de artiștii de la Teatrul de Păpuși „Puck” demarează în această săptămână la Cluj, cu proiecții și reinterpretări ale unor povești iubite de cei mici. Programul săptămânii mai cuprinde spectacole în școli și grădinițe din Cluj-Napoca. În sala de spectacole se vor juca în weekend spectacolele „Csipike”/„Cipi” și „Dănilă Prepeleac”.

Miercuri, 22 noiembrie „Croitorașul cel Isteț” a avut două reprezentații la Grădinița „Rază de soare” din Cluj-Napoca. Spectacolul regizat de Emilia Nechita s-a jucat juca de la orele 9,30 și 11. Distribuția a fost formată din Andreea Bolovan și Adina Ungur.

Tot miercuri, Grădinița „Albă ca Zăpada” de pe strada Frederic Joliot Curie din Cluj-Napoca a găzduit începutul unui proiect special. În anii 2001-2002, Forró Ágnes, artist plastic și Rekita Rozália, în prezent actriță la Teatrul „Puck” realizau la TVR Cluj o emisiune pentru copii numită „Mesekosár”/„Coșul cu povești”, în care au fost prezentate în jur de 25 de povești. Proiectul Teatrului „Puck” este unul interactiv și presupune vizionarea câte unui episod din arhiva acestei emisiuni, după care copiii vor reface povestea. Cele două protagoniste ale proiectului îi vor îndruma să construiască personajele din film și să interpreteze personajele. La final, cei mici vor putea să își ducă acasă păpușile pe care le-au creat. Prima poveste reinterpretată în acest fel a fost „Brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen” după Fraţii Grimm. Proiectul se va relua în fiecare lună. În 5 decembrie, micuții de la aceeași grădiniță vor viziona și apoi vor „reconstitui” o poveste care îl va avea în prim plan pe Moș Nicolae. 

Aventurile lui Csipike, la Cinema Dacia și la Teatrul „Puck” 

De asemenea, spectacolul „Csipike”/„Cipi”, popular în rândul micilor spectatori ai secției maghiare a Teatrului „Puck”, va avea două reprezentații în cursul săptămânii curente. Prima va avea loc la Cinema Dacia din Mănăștur, vineri, 24 noiembrie, de la ora orele 10 și 12. Cealaltă reprezentație este programată pentru sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 11, la sediul instituției.

Eroul spectacolului este Csipike/Cipi, stăpânul înțelept al pădurii, care se preschimbă sub ispita puterii într-un tiran, stârnind mare îngrijorare în rândul supușilor săi. Este o aventură plină de suspans și de învățăminte al cărei final vă așteptăm să îl aflați în sala de spectacole. Spectacolul se va juca în limba maghiară.

Regia este semnată de Varga Ibolya, păpușile și scenografia de Ioana Olăhuţ, iar muzica de Péter Venczel. În distribuție: Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Takács Enikő, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Okos Attila Ákos și Urmánczi Jenő.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Legendele lui Matei Corvin, prezentate la „Sărbătoarea Poeziei”

Tot sâmbătă, de la ora 15, artiștii de la Puck vor prezenta spectacolul „Ha én lennek Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő la Școala Gimnazială Reformată „Talentum” din Cluj-Napoca. Reprezentația face parte din evenimentul „Sărbătoarea Poeziei”, organizat în cadrul unității școlare.

Spectacolul se va juca în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade incredibile din viața lui Corvin: asediul cetății Szabacs de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului.

În distributie: Lanstyák Ildikó, László Réka, Domokos Szabolcs și Okos Attila Ákos. 

Dănilă Prepeleac revine pe scena Teatrului „Puck”

Din motive obiective, în programul Teatrului de Păpuși Puck s-a făcut o schimbare: În locul spectacolului „Aleodor Împărat”, anunțat inițial pentru ultima duminică din noiembrie, se va juca „Dănilă Prepeleac”. 

Astfel, duminică, 26 noiembrie, cei mici și cei mari sunt așteptați la două reprezentații ale spectacolului“Dănilă Prepeleac”, de la 11, respectiv 12.30. Spectacolul este conceput într-o formulă în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei. Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât și adulților, și are mare priză la public: e savuros, viu colorat și interactiv.

Acțiunea spectacolului îi are în prim-plan pe Dănilă, un om cam leneș și sărac și pe fratele său chibzuit și harnic. Într-o zi, acesta din urmă îl trimite să se ducă la târg cu cei doi boi ai săi, să îi vândă și să cumpere un car și doi boi mai mici. Dănilă intră, astfel, într-un șir de aventuri care includ și „lumea dracilor”, dar reușește să le descurce pe toate.

Scenariul, regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția este alcătuită din Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Călin Mureşan și Robert Gutunoiu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

 afis noiembrie

Spectacolele Teatrului „Puck”, prezentate în școli, case de cultură, la VIVO! Cluj-Napoca și la Festivalul ImPuls

 

„Scufița Roșie și lupul cel flămând”, cel mai recent spectacol al Teatrului de Păpuși „Puck”, va avea în această săptămână mai multe reprezentații, atât la sediul instituției, cât și în comuna Florești. Programul instituției din această săptămână mai include reprezentații în școli din Cluj-Napoca, la Vălenii de Mureș, precum și la Festivalul ImPuls din București.

 

Spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu, a avut premiera în 5 noiembrie, iar ambele reprezentații s-au jucat cu casa închisă. Umorul și autenticitatea punerii în scenă a celebrei povești a stârnit la final ropote de aplauze. Spectacolul se va juca vineri, 17 noiembrie, de la orele 9,30 și 11 pe scena Teatrului „Puck”. În aceeași zi, de la ora 17, „Scufița Roșie și lupul cel flămând” se va juca și pentru micuții din Florești, la Căminul Cultural din comună. Sâmbătă, 18 noiembrie, spectacolul va avea o reprezentație la VIVO! Cluj-Napoca, de la ora 17, în zona de food court. De asemenea, micii spectatori sunt așteptați să urmărească palpitanta poveste la Teatrul „Puck”, duminică, 19 noiembrie, de la orele 11 și 12.30. Mai multe detalii, aici: https://www.facebook.com/events/506205589735858/. 

Spectacolul este conceput pentru copii cu vârste cuprinse între trei și opt ani, dar este potrivit pentru întreaga familie.

 

Săptămână cu multe spectacole

Este din nou o săptămână plină pentru artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”. Luni au avut loc la sediul instituției două reprezentații ale spectacolului „Rățușca cea urâtă”, după Frații Grimm. Marți, 14 noiembrie, tot aici s-a jucat „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în regia lui Traian Savinescu, de la 9, respectiv 11. În aceeași, zi, de la ora 14, artiștii secției maghiare au prezentat spectacolul „Puck és a többiek"/„Puck și ceilalți", în regia și interpretarea Rozáliei Rekita și a lui Áron Kötő, la Liceul Teoretic „Brassai Sámuel" din Cluj-Napoca. De asemenea, duminică, 19 noiembrie, de la ora 17, la VIVO! Cluj-Napoca se joacă spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia Doinei Dejica.

Spectacolul „La porunca știucii”, în mini-turneu

Spectacolul „La porunca ştiucii"/ „A csuka parancsára", cu regia artistică semnată de Varga Ibolya va avea, de asemenea, mai multe reprezentații în aceste zile.  Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 12, se va juca la Brâncovenești (județul Mureș). Același spectacol va fi prezentat joi 16 noiembrie (de la orele 9,30 și 11 ) și vineri, 17 noiembrie (de la 9,30 și 11) în Gheorgheni (județul Harghita). 

„Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio" revine sâmbătă la Teatrul „Puck”

Sâmbătă, la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” va fi prezentat de la ora 11 spectacolul „Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio", în scenariul și regia lui Călin Mocanu.

„Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă", precizează regizorul.

Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, Paul Sarvadi este asistent de regie, iar muzica de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Okos Attila Ákos, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Lanstyák Ildikó, Patka Ildikó. 

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol de la Cluj, la Festivalul ImPuls

Spectacolul „Strada cu îngeri”, în scenariul, regia și scenografia lui Decebal Marin, va avea o reprezentație la ImPuls - Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație. Reprezentația va avea loc duminică, 19 noiembrie, de la ora 19.15, la Anima Studio din București.

Din distribuție fac parte actorii: Andreea Bolovan, Ștefan Craiu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Muzica este semnată de Traian Păcurar, caracterele sunt realizate de Ioan Bătăiosu și Decebal Marin, iar realizarea păpușilor le revine artiștilor Elena Ilaș și Florin Marin. 

 

 


Săptămână plină de spectacole pentru artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”

 

De marți și până duminică, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca susțin o mulțime de spectacole, redări ale unor povești mai clasice sau mai nonconformiste. Vor avea parte de reprezentații pline de magie micuții din cartierele Zorilor și Gheorgheni, dar și din Huedin sau Ordorheiu Secuiesc. Săptămâna se va încheia cu spectacolele „Mimorózart” și „Rățușca cea Urâtă”, la sediul instituției. 

Teatrul Puck își prezintă spectacolele în școli, grădinițe și case de cultură din toată țara. Copii de diferite vârste, din diferite zone și clase sociale au parte în acest fel de bucuria de a urmări spectacole minunate, cu multe învățăminte și voie bună. Programul Teatrului „Puck” din săptămâna 6-12 noiembrie cuprinde multe asemenea reprezentații. 

Marți, de la 9,30 și 11, la Scoala Gimnazială „Radu Stanca”, din cadrul Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din cartierul Zorilor se va juca spectacolul „Croitorașul de Isteț”, în regia Emiliei Nechita. Cele două reprezentații îi vor avea în distribuție pe Adina Ungur și pe Robert Gutunoiu. 

Miercuri, 8 noiembrie, la Casa de Cultură din Huedin vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen. Regia este semnată de Varga Ibolya. Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan şi Andra Ştefan. Spectacolele vor începe de la orele 9,40 și 11.

 

Secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” va prezenta miercuri, 8 noiembrie și joi, 9 noiembrie, spectacolul „Én vagyok Pinokkió”/„Eu sunt Pinocchio”, în scenariul și regia lui Călin Mocanu. Artiștii clujeni vor susține câte două reprezentații în fiecare zi, de la 11, respectiv 12, la Casa Tineretului „Siculus” din localitate. Distribuția este formată din actorii László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Okos Attila Ákos, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Lanstyák Ildikó și Patka Ildikó.

Croitorașul cel Isteț îi va bucura vineri, 10 noiembrie, pe micii spectatori de la Grădinița „Lumea copiilor” din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Spectacolul în regia Emiliei Nechita va avea două reprezentații vineri, 10 noiembrie, de la orele 9,30 și 11. 

Pe scena Teatrului „Puck” vor avea loc tot vineri, de la orele 10 și 12, două montări ale spectacolului nonverbal Mimorózart. Acesta li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart.  

Regia este semnată de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distribuție fac parte László Réka și Okos Attila Ákos.

Este reprezentată o lume a fanteziei fără limite, în care personajele sunt călători, clovni sau drumeți.

Structura spectacolului se compune din 10 scene cu păpuși, actorii utilizând tehnici diferite de mânuire. Joan Miró, ca și păpușarii, se afla într-o relație specială cu obiectele sale. Nepotul său, Joan Punyet, povestește despre el: “Avea o întreagă colecție de lucruri neobișnuite. Obiecte ciudate și șocante, care, scoase din contextul lor original și așezate în grupuri omogene, au devenit un mediu productiv și bogat pentru idei spontane”.

Creatorii spectacolului Mimorózart au dorit să reprezinte lumea aceasta prin culorile, formele și materialele folosite; s-au apropiat de fiecare obiect și situație cu însuflețire și candoare. Atmosfera jocului, datorată muzicii lui Mozart, este proaspătă și jucăușă. Caracteristicile spectacolului sunt umorul, armonia, seninătatea și libertatea jocului.

O reprezentație a acestui spectacol va avea loc și sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 11, în aceeași sală. Trailer-ul al spectacolului: 

https://www.youtube.com/watch?v=q4VVNnM1OyA

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol realizat cu sprijinul Fundației Bethlen Gábor.

 

Secția română a Teatrului Puck îi așteaptă duminică, 12 noiembrie pe copii, părinți și bunici cu spectacolul „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen.

Fermecătoarea poveste a puișorului de lebădă adoptat de o rață și drumul lui inițiatic spre rostul și menirea sa este spusă într-o cheie feerică.

 

„Promisiunea mult aşteptată a metamorfozării se împlineşte sub taina iernii: în oglinda apelor de primăvară şi sub privirea semenilor săi, răţuşca cea urâtă îşi dezvăluie chipul şi adevărata sa natură. Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte, e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar : Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!", detaliază Varga Ibolya, regizorul spectacolului.

 

Distribuția este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureșan și Andra Ștefan. 

Vârsta minimă recomandată este de patru ani. 

 

 

Vacanta Altfel
Afis Scufita Tiny

program nov 2017

Premiile celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”:

1.      Premiul pentru Cel mai bun spectacol: Povestea castronului și a lingurii, Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Harag György”, Secția de Păpuși „Brighella”

2.      Premiul pentru regie: Adela Moldovan pentru spectacolul Crăiasa Zăpezilor Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Trupa Marionete Arad

3.      Premiul pentru scenografie: Eugenia Tărășescu Jianu, spectacolul Povestea care a fost pătrată, Teatrul „Arlechino” Brașov 

4.      Premiul pentru păpuși: Eustațiu Gregorian, spectacolul Crăiasa Zăpezilor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Trupa Marionete Arad

5.      Premiul pentru muzică: Czapp Ferenc, spectacolul Povestea castronului și a lingurii, Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Harag György”, Secția de Păpuși „Brighella”

6.      Premiul pentru dramaturgie: spectacolul Povestea castronului și a lingurii, Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Harag György”, Secția de Păpuși „Brighella”

7.      Premiul de:

-          Interpretare colectivă pentru spectacolul Crăiasa Zăpezilor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Trupa Marionete Arad

-          interpretare individuală feminină ex aequo: Nagy Anikó – Povestea castronului și a lingurii Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Harag György”, Secția de Păpuși „Brighella”

-          interpretare individuală feminină ex aequo: Gabriela Lungu pentru rolurile interpretate în spectacolul Crăița florilor, Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, Chișinău, Moldova

-          Interpretare masculină: Daniel Stanciu rolul Lupul din spectacolul “Scufița Roșie”,  Teatrul de Animatie „Țăndărică” București

 

Diplome:

-  Diplomă pentru relația actor – public, Andreea Ajtai, Teatrul Ariel” Târgu-Mureș

- Diplomă pentru impact vizual: spectacolului Mica vrăjitoare, Teatrul Prichindel”, Alba Iulia 

 

 

 

afis puck 2017

 

Afiost festival 2017

Transparenta veniturilor

A N U N 
Ţ
 
Teatrul de Păpuşi Puck organizează concurs în data de 26 octombrie 2017, ora 10, la sediul din Cluj-Napoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a următorului post de execuţie vacant:
Regizor tehnic – Secția artistică română, studii superioare, gr. prof. I
Condiţii generale:
    a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;
    b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;
    c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
    d) are capacitate deplină de exerciţiu;
    e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;
    f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;
    g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
Condiții specifice:
-         studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă (regie, teatrologie, arte vizuale, etc);
-         vechime în muncă - minim 5 ani în domeniul artistic,
-         aptitudini de comunicare și relaționare.
            Candidații vor prezenta un dosar de concurs care va conține urmatoarele documente:
- cerere de înscriere la concurs;
- act de identitate - original si copie;
- cazier judiciar;
- diploma de licență - original si copie;
- curriculum vitae (semnat si datat);
- cartea de muncă - original si copie sau adeverința care să ateste vechimea în muncă;
- adeverinta medicală care sa ateste starea de sanatate corespunzătoare a candidatului.
Tematica şi bibliografia:
 • Regulamentul intern al Teatrului Puck,
 • Procedurile operaționale artistice ale Teatrului Puck.
Proba practică – 26 octombrie 2017,  ora 10,00
Interviul – 30 octombrie 2017, ora 10,00
Locul de desfăşurare: sediul instituţiei
Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 11 octombrie 2017ora 15.
Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992; 0256/597410.
Afişat în data de 25.09.2017, ora 13.30.
sept

Afis Wonder Puck

Muzeul Papusilor 2017

afis iunie
afis mai 2017

Afis aprilieFelicitare

 

A N U N Ţ

privind examenul de promovare în grad profesional al angajaților din Teatrul de Păpuși Puck
organizat în zilele de 9 și 11 mai 2017

 

Teatrul de Păpuși Puck organizează, la sediu, în zilele de 9 si 11 mai 2017, examene de promovare în grade profesionale
pentru angajații din Teatrul de Păpuși Puck.

Posturi pentru care se organizează examen de promovare la sectia artistică română: actor mânuitor păpuși S, gr.IA, actor
manuitor păpuși S, gr. I

Posturi pentru care se organizează examen de promovare la sectia artistică maghiară: actor mânuitor păpuși S, gr.I,

Condiţii de participare la examen conform Art. 5 din Dispoziția CJ Cluj nr. 32/07.02.2013:

a)       să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei din care se promovează - din gradul I, pentru
promovare în gradul IA, respectiv din gradul II pentru promovare în gradul I;

b)       să fi obţinut calificativul „foarte bine” la evaluarea anuală a performanţelor individuale de cel puțin două ori în
ultimii 3 ani.

Dosarul de participare se depune la Serviciul Resurse Umane, pana la date de 27 aprilie 2017 şi conţine în mod
obligatoriu:

a)       cerere de participare la examen

b)       adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din
care se promovează;

c)       copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 3 ani.

Termenul de depunere a dosarului:  27 aprilie 2017

Data, ora şi locul organizării concursului:

Sectia română Proba practică în data de 9 mai 2017 ora 900, iar interviul în data de 10 mai 2017 ora 1300  la sediul
Teatrului Puck.

Sectia maghiară Proba practică în data de 11 mai 2017 ora 1000, iar interviul în data de 12 mai 2017 ora 1300  la sediul
Teatrului Puck.
36 de păpuși care au animat, de-a lungul anilor, spectacole ale secțiilor română și maghiară ale Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca pot fi admirate între 27 martie și 21 aprilie la Muzeul de Istorie Turda.

Afis Muzeul papusilor Turda

Micul papusar 4


Marți, 21 martie, de la ora 11, vă așteptăm la o nouă premieră: „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă. Regia este semnată de Angelica Pamfilie.


Afis fata babeiAfis Ziua Marionetei

Duminică, 19 martie, de la orele 11 și 12.30, vă așteptăm la spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin.


Afis strada cu ingeri


Felicitare 8 martie

Afis martie 2017

Afis micul papusar

Afis Micul print

 


Regizorul Mihai Lungeanu : „Povestea despre Micul Prinţ nu poate lipsi din educaţia copiilor noştri”

 

Oricâte tentaţii nemaiîntâlnite şi atrăgătoare le vor va oferi lumea virtuală, copii vor avea nevoie mereu de privirile
noastre reale, de mângâierile noastre tandre, de vorbele noastre blânde şi folositoare, ne-a mărturisit regizorul
Nicolae Lungeanu, care montează în această perioadă spectacolul „Poveste despre Micul Prinț” pe scena
Teatrului de Păpuși „Puck”.  
 

 

Cum s-a născut ideea de a monta acest spectacol?

Micul Prinţ este un text esenţial al culturii universale. Cred că nu este vorba de o idee care îţi vine, ci de o
necesitate de comunicare şi de împărtăşire, care nu se poate realiza decât atunci când sunt coapte condiţiile.
Şi, conform cu legile naturii, aici şi acum se pare că aceste condiţii sunt pregătite să dea roade.
Sunt recunoscător Teatrului „Puck” atât pentru înlesnirea intersecţiei lui acum cu aici, cât şi pentru
generozitatea actorilor săi de a accepta provocarea unei asemenea călătorii teatrale.
 

 De ce credeți că micii spectatori ar trebui să vină să vadă acest spectacol?

Pentru că autorul, Antoine de Saint-Exupéry, a scris acest text cu gândul la toţi copiii lumii, nu numai
la micii noştri spectatori. Şi pentru că, dacă ne gândim bine, şi noi, oamenii serioşi, facem parte din
categoria copiilor: doar suntem copii părinţilor noştri. Iar dacă noi vom înţelege că spectacolul ni se adresează
şi nouă, cu siguranţă că îi vom îndemna şi pe copii noştri să vină împreună cu noi. Şi atunci, micii spectatori
vor avea mai multă încredere: nu numai în noi, oamenii mari, dar şi în teatrul care îi aşteaptă să descopere
împreună povestea Micului Prinţ.

 

Cum credeți că această poveste poate completa educația copiilor de acum, asaltați de povești de animație
și jocuri pe tabletă?

Povestea despre Micul Prinţ nu poate lipsi din educaţia copiilor noştri. Ei sunt nu asaltaţi, ci de-a dreptul
victime ale lipsei noastre de fantezie, care confundă distracţia cu educaţia, timpul pierdut în faţa
jocurilor amuzante/palpitante/terifiante cu timpul câştigat prin desluşirea tainelor naturii, prin
înţelegerea sentimentelor umane, prin descoperirea viselor, prin cunoaşterea propriei personalităţi.

 

Care credeți că este rolul teatrului de păpuși în formarea copiilor?

Un rol nu doar formativ, educativ, instructiv dar mai ales unul de provocare a propriei imaginaţii,
de implicare a opiniilor personale şi de activarea atitudinilor subiective, toate puse în acţiune
de calitatea estetică şi etică a spectacolelor. E de luat în seamă opinia Micului Prinţ, privind
seminţele bune și semințele rele: „Nu poți să-ți dai seama dacă sunt bune sau rele decât după ce au dat roade…”

 

Cum au fost anii în care ați lucrat în teatru în timpul comunismului? Ați avut de-a face cu cenzura?

Prea multe de spus. Voi reţine doar cât de importantă era fantezia creatorului în încercarea de a ocoli
cenzura şi cât de puternică era speranţa fiecăruia într-o soluţie salvatoare, conformă credinţelor şi adevărurilor
asumate cu orice risc.

 

Cum s-a schimbat publicul de teatru după Revoluție?

Publicul este alcătuit din spectatori. Publicul de teatru nu s-a schimbat: el vine în continuare în sala
de spectacole cu speranţele şi aşteptările personale. Cred că acestea s-au schimbat,
deoarece spectatorul şi-a modificat personalitatea. O istorie contemporană care ne-a oferit atâtea
contradicţii şi absurdităţi, care ne-a pretins atâtea adaptări şi compromisuri, care ne-a dărâmat atâtea
speranţe şi credinţe, care ne-a uimit şi păcălit de atâtea ori, nu se poate să nu schimbe ceva
(de cele mai multe ori esenţial) în structura spectatorului. Şi atunci el devine purtătorul altor
aşteptări, scopuri, interese, determinări. Teatrul însă are în continuare misia nobilă de a-i oferi
răgazul meditaţiei, misterul revelaţiei, ritmul distracţiei, bucuria conversaţiei şi savoarea informaţiei.
Nu publicul s-a schimbat, ci raportul dintre cererea spectatorului şi oferta teatrului.
Aşa cum se modifică zilnic raportul dintre preţ şi calitate. Subiectivitatea decide mereu.

 

Ce amintiri vă leagă de Cluj? Ce vă place aici?

Amintirile legate de Cluj sunt legate de oameni… Cunoscuţi direct sau indirect…
Cu care am vorbit sau pe care doar i-am admirat… Nu ar fi drept să îi trec în vreo listă
anume cu priorităţi de nume şi de personalităţi… „Fiindcă vorbele duc de obicei la tot felul de neînțelegeri”
… E corect să îi asigur însă pe toţi clujenii pe care îi cunosc că pe planeta mea au destul loc cu toţii …
Și că zâmbetul cu care fiecare dintre ei m-a onorat la un moment dat… Îmi dă puterea să râd din tot
sufletul atunci când mă gândesc la fiecare dintre ei. Şi asta, tare îmi place!

 

Cum este publicul de teatru de la Cluj?

Abia aştept să îl cunosc. Sunt şi eu un fel de Mic Prinţ, aterizat pe planeta Cluj, şi îmi doresc,
deşi nu prea am timp…  „Să umblu, să caut, să-mi fac prieteni”… Să cunosc cât mai multe… Să descopăr şi să aflu…
Sper la o întâlnire bucuroasă între micii spectatori şi Micul Prinţ şi la o prietenie durabilă între ei,
mai ales că Micul Prinţ… Le aşteaptă pe planeta sa dorinţele sincere şi gândurile frumoase.

 

Cum credeți că va evolua teatrul de păpuși în România anilor următori?

Depinde foarte mult de cum îl vom construi. Dacă păpuşile vor fi ambasadori ai gândurilor noastre
bune, ai intenţiilor noastre frumoase şi ai visurilor noastre cele mai curate şi înalte, teatrul de păpuşi
(teatrul cu păpuşi, mai corect spus) va deveni cel mai potrivit ajutor în nevoia noastră de a ne cunoaşte
mai bine copii, de a ne înţelege mai bine cu ei, de a putea comunica liber, prin practica sentimentelor
esenţiale, de a putea să îi ajutăm, la rândul nostru, în descifrarea propriilor personalităţi.
Oricâte tentaţii nemaiîntâlnite şi atrăgătoare le va oferi lumea virtuală, copii noştri vor avea nevoie mereu
de privirile noastre reale, de mângâierile noastre tandre, de vorbele noastre blânde şi folositoare.
Şi dacă teatrul pentru copii va rămâne un prieten adevărat pentru spectatorii cei mici, atunci şi spectatorii
cei mari (care caută doar cu ochii… deşi ar trebui să caute şi cu sufletul) vor putea să redescopere frumuseţea
poveştilor universale, „spuse” cu infinită dedicaţie şi pricepere de oamenii reali, care însufleţesc păpuşile cu
adevărul lor creator. 

 

Ce planuri de viitor aveți?

Să vizitez Universul… Și să descopăr, poate, asteroidul B-612… Sau, mai corect… Planeta Micului Prinţ…

 Afis atelier februarie

afis piocchio

afis invitatie aniversare

Mihai Lungeanu este un regizor cunoscut și apreciat, cu zeci de spectacole realizate în cadrul Teatrului Național Radiofonic
și numeroase montări în teatre din întreaga țară. Pe lângă conferința pe care o susține în cadrul manifestărilor aniversare
ale Teatrului „Puck”, el lucrează în această perioadă la următoarea premieră a secției române. Cu această ocazie, ne-a
împărtășit câte ceva din experiența sa într-un scurt interviu, din care selectăm un mic fragment.

Care credeți că este rolul teatrului de păpuși în formarea copiilor?

Un rol nu doar formativ, educativ, instructiv dar mai ales unul de provocare a propriei imaginaţii, de implicare a opiniilor
personale şi de activarea atitudinilor subiective, toate puse în acţiune de calitatea estetică şi etică a spectacolelor.
E de luat în seamă opinia Micului Prinţ, privind seminţele bune și semințele rele: „Nu poți să-ți dai seama dacă sunt
bune sau rele decât după ce au dat roade…”

Cum s-a schimbat publicul de teatru după Revoluție?

Publicul este alcătuit din spectatori. Publicul de teatru nu s-a schimbat: el vine în continuare în sala de spectacole cu
speranţele şi aşteptările personale. Cred că acestea s-au schimbat, deoarece spectatorul şi-a modificat personalitatea.
O istorie contemporană care ne-a oferit atâtea contradicţii şi absurdităţi, care ne-a pretins atâtea adaptări şi compromisuri,
care ne-a dărâmat atâtea speranţe şi credinţe, care ne-a uimit şi păcălit de atâtea ori, nu se poate să nu schimbe ceva
(de cele mai multe ori esenţial) în structura spectatorului. Şi atunci el devine purtătorul altor aşteptări, scopuri,
interese, determinări. Teatrul însă are în continuare misia nobilă de a-i oferi răgazul meditaţiei, misterul revelaţiei,
ritmul distracţiei, bucuria conversaţiei şi savoarea informaţiei. Nu publicul s-a schimbat, ci raportul dintre cererea
spectatorului şi oferta teatrului. Aşa cum se modifică zilnic raportul dintre preţ şi calitate. Subiectivitatea decide mereu.

(Interviul integral va fi publicat în curând).


Afis Pinocchio

 

Afis februarie 2017


Spectacolul „La porunca ştiucii/A csuka parancsára” revine pe scena Teatrului „Puck”

 

Vă așteptăm sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 11, la feeria rusească „La porunca ştiucii/A csuka parancsára”
(în limba maghiară), un spectacol plin de culoare și magie.

Afis La porunca stiucii


Afis ianuarie


Premieră laTeatrul de Păpuși Puck

Vă așteptăm azi, 13 ianuarie, de la ora 18, la premiera spectacolului non-verbal Strada cu îngeri,
în regia lui Decebal Marin, o ilustrare a legăturii dintre oameni și îngeri, o poveste despre bunătate,
frumusețe și credință în mai bine.

Vârsta minimă recomandată este de 8 ani.

strada


Micul Papusar

Duminică, 11decembrie, de la orele 11 și 12.30, vă așteptăm la avanpremieră.

Afis PinocchioAfis program noiembrie decembrie


Premiile celei de-a 15-a ediții a Festivalului Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

1. Premiul pentru Cel mai bun spectacol: Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, Teatrul Țăndărică, București

2. Premiul pentru scenografie: Eugenia Tărășescu Jianu, spectacolul Mica Sirenă, Teatrul Căluțul de Mare, Constanța
3. Premiul pentru muzică: Alexandru Berehoi, spectacolul Mica Sirenă, Teatrul Căluțul de Mare Constanța
4. Premiul de: - Interpretare colectivă pentru personajul Ghionoaia din Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte,
Teatrul Merlin, Timișoara;
- Interpretare individuală pentru personajul Mica Sirenă – Dana Manolache;
- Interpretare: Lucian Orbean în spectacolul Prințesa mecanică, Teatrul Ciufulici, Ploiești;
5. - Premiul special al juriului pentru interpreții personajului Lupul din Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele,
Teatrul Țăndărică, București;
- Premiul special al juriului pentru coerență și păstrarea tradiției pentru spectacolul Copacul care se înalță la cer,
Trupa Lilliput, Oradea
- Premiul special al juriului pentru atmosfera spectacolului Muck cel Mic, Teatrul Prichindel Alba Iulia
6. Diplome: - Diplomă pentru interpretare vocală Florian Silaghi – personajul Stan Bolovan din spectacolul Stan Bolovan,
Trupa Arcadia, Oradea
- Diplomă pentru personajul Kay din Crăiasa Zăpezii, - Teatrul Ariel, Tg. Mureș
- Diplomă pentru explorarea eclectismului – Noroc cu laptele, Teatrul Csiky Gergely, Timișoara
7. - Diplomă pentru scenariul dramatic – Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele, Teatrul Țăndărică, București;
8. Diplomă pentru muzica originală: Cári Tibor pentru spectacolele Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele și
Noroc cu laptele.

De asemenea, directorul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Emanuel Petran, i-a înmânat un premiu special

regizorului Traian Savinescu, cel care a fondat festivalul, în urmă cu 15 ani.


Afis program festival


Afis program septembrie octombrie

Nr. 835/29.09.2016

 

Rezultate proba scrisă

 

           Afişat astăzi, 29.09.2016, ora 13, la finalul probei scrise a
concursului de ocupare a postului de consilier artistic.       

          Candidaţii au realizat un punctaj total după cum urmează:

 

1.     Bodea Badescu Albon Diana         -  49,33 puncte               -   RESPINS  

 

2.     Vartic Daniela Carmen                 -  95 puncte                    -   ADMIS

 

3.     Zoldi Alin-Dorin                           -  51,33 puncte               -   ADMIS

     Contestaţiile se pot depune în termen de 24 ore de la afişare.

          Comisia a stabilit ca dată a interviului ziua de LUNI, 3 octombrie  2016, ora 14,00, la sediul instituţiei.

                                                                                                                  

 


Proces verbal de selecţie dosare

Încheiat astăzi 22.09.2016, în cadrul concursului de ocupare a postului de execuție vacant la Teatrul de Păpuși Puck de
consultant artistic.

            Şi-au depus dosare 3 candidați.Dosarele sunt compuse din: - cerere de participare la concurs;
- copie carte de identitate; - diploma de studii şi alte documente care atestă efectuarea unor specializări;
- copie – carnet de muncă sau adeverinţă care să ateste vechimea în specialitate;
- declaraţia pe proprie răspundere că nu au antecedente penale, candidaţii admişi la selecţia dosarelor,
având obligaţia de a completa dosarul cu originalul cazierului până la susţinerea primei probe;
- adeverinţa medicală care să ateste starea de sănatate corespunzatoare; - curriculum vitae.
            Comisia de concurs numită în baza deciziei nr. 77A/13.09.2016, a procedat la selecţia dosarelor, aceasta constând în:
           1. analiza documentelor depuse în dosarul de înscriere; 
           2. analiza experienţei profesionale;
            În urma desfăşurării selecţiei, comisia a decis următoarele rezultate:

Nr.Crt.

Nume Prenume
Candidat

Rezultatul selecţiei dosarelor

Menţiuni

1

Bodea Badescu Albon Diana

ADMIS

-

2

Vartic Daniela Carmen

ADMIS

-

3

Zoldi Alin-Dorin

ADMIS

-

Contestaţiile la procesul de selecţie se pot depune la secretariatul comisiei de la sediul teatului în data de
23 septembrie 2016, pană la ora 15. Rezolvarea contestaţiilor se va face în 24 septembrie 2016,
urmând ca rezultatele contestaţiilor să fie afişate, la sediu, în data de 26 septembrie 2016.

            Concursul va avea loc în data de 29 septembrie 2016, ora 10, la sediul teatrului.

Comisia - numele și prenumele
1. Pecican Amalia                               - preşedinte
2. Croitoru Roxana                              - membru
3. Cojocaru Eugen                              - membru
4. Wittenberger Florentina                  - secretar

Afişat în data de 23.09.2016, ora 8,20.

 

 

A N U N Ţ 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 29 septembrie 2016, ora 10, la sediul din
Cluj-Napoca, str. I.I.C. B
rătianu nr. 23. concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a
următorului post de execuţie vacant:
Consultant artistic – studii superioare, gr. prof. I

Condiții specifice: studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă,      
 
vechime în muncă - minim 5 ani în domeniul artistic, experiență în derularea proiectelor culturale,
aptitudini de comunicare si relaționare.
Candidatii vor prezenta un dosar de concurs care va contine urmatoarele documente:
- cerere de înscriere la concurs;
- act de identitate - original si copie;
- cazier judiciar;
- diploma de licenta - original si copie;
- curriculum vitae (semnat si datat);
- cartea de muncă - original si copie sau adeverinta care sa ateste vechimea in munca;
- adeverinta medicala eliberata de catre medicul de familie care sa ateste starea de sanatate
corespunzatoare
a candidatului sau de catre unitatile sanitare abilitate.
Tematica şi bibliografia:

 • cultură de specialitate
 • modalităţi de promovare a instituţiei şi activităților artistice
 • cunoştinţe privind managementul de proiect,
 • regulamentul de organizare şi funcţionare al Teatrului Puck,
 • ordonanţa nr. 21/2007, actualizată, privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte,
 • Legea 8 /1996, a dreptului de autor şi drepturilor conexe, cu modificările şi completările ulterioare,
 • OMFP nr 946/2005 privind controlul intern managerial cu modificările şi completările ulterioare.

 

Proba scrisă29 septembrie 2016,  ora 10,00, interviul – 01 octombrie 2016, ora 10,00.
Locul de desfăşurare: sediul instituţiei.
Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 20 septembrie 2016
, ora 15.
Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992; 0256/597410.                                                                                             


Păpușile de la Teatrul „Puck”, în vacanță la muzeu
Cei mici și cei mari sunt așteptați în perioada 13 și 31 iulie la Muzeul de Artă pentru a admira păpușile care au însuflețit
stagiunea care tocmai s-a încheiat la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. Evenimentul ”Muzeul păpușilor” ajunge în
acest an la cea de-a zecea ediție. Vernisajul este programat pentru miercuri, 13 iulie, de la ora 12.00.
Iubitorii teatrului clujean vor putea regăsi în cadrul expoziției păpuși din spectacole îndrăgite cum ar fi „Aleodor Împărat”,
„Frumoasa din pădurea adormită”, „Duel în oglindă”, „Meșterii păpușari” sau „Mimorozart”. De asemenea, expoziția va
mai cuprinde elemente din decorurile acestor reprezentații și afișe vechi din arhiva instituției.
Vă așteptăm să vizitați expoziția, să admirați exponatele și să le aflați poveștile! Manifestarea este rodul unei colaborări de
tradiție între Teatrul de Păpuși „Puck” și Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Muzeul papusilor 2016 
T
EATRUL DE PĂPUȘI PUCK

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

Nr. 626/28.06.2016

 

ANUNŢ REZULTAT FINAL

 

 al concursului pentru ocuparea postului de referent administrator la Biroul financiar-contabil și resurse-umane.

Afişat astăzi, 28.06.2016, ora 15,00 la finalul concursului desfășurat la Teatrul de Păpuși Puck.
Candidatul GOCAN MIRCEA-MARIUS a realizat un total de 96,33 puncte, fiind declarat ADMIS.

Contestaţiile se pot depune în termen de 24 ore de la afişare.


Intocmit: Wittenberger Florentina

 

 


Duel în oglindă va avea premiera duminică, 26 iunie, ora 19

 

 

Teatrul ”Puck” a reluat de curând seria Nocturnelor, cu programe destinate publicului adult cu un spectacol care o are în prim-plan
pe regina Elisabeta I a Marii Britanii. Adulată, controversată şi socotită, pe drept cuvânt, între cele mai importante personaje istorice
ale lumii, suverana este eroina următoarei avanpremiere a Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, spectacolul „Duel în oglindă”,
în regia lui Vadas László va avea avanpremiera vineri, 6 mai. Rolul Elisabetei va fi interpretat de Veligdán Boglárka, o tânără actriţă
absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), la clasa Miklós Bács.
Spectacolul le este recomandat celor care au împlinit vârsta de 14 ani. Reprezentația va începe de la ora 19.
Scenografia este semnată de Lőrincz Gyula. Un bilet costă 10 lei. Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea, a fost regina Angliei și Irlandei
în perioada 1558 – 1603, fiind cunoscută ca Regina Fecioară, Buna regină Bess sau Gloriana.
A fost încoronată la vârsta de 25 de ani și a condus Anglia într-o perioadă de ascensiune politică, artistică și culturală:
William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson sunt câțiva din dramaturgii care au trăit în timpul domniei sale.
Epoca elisabetană e una dintre perioadele de referință în istoria Angliei marcată însă de evenimente dramatice și sângeroase.
„Mi s-a părut interesat de surprins momentul transformării unei adolescente neajutorate şi vulnerabile, într-o regină adevărată.
Am încercat să redau momentul în care aceasta devine regină, clipa în care reuşeşte să ia o hotărâre istorică foarte importantă.
Arătăm cum era ea, o fiinţă neajutorată, singuratică, îşi dă seama că se poate baza doar pe sine însăşi, că e înconjurată de mult rău şi
ia o hotărâre dură, complită, care o transformă cu adevărat în regină. Devine astfel unul din marile personaje ale istoriei”, mărturiseşte
regizorul Vadas László, cel care semnează şi scenariul spectacolului. În viziunea sa, atunci când vrem să ne transformăm, e nevoie
întotdeauna să luăm o hotărâre. Capacitatea de a lua o decizie şi de a ne asuma efectele ei ne aduce mereu cu un pas înainte.
Cu alte cuvinte, uşile ţi se vor deschide doar dacă îţi propui o schimbare.
   

Duel in oglinda

 

 

 

 

Punguța cu doi bani cu doi bani se joacă la Teatrul ”Puck” duminică, 26 iunie

 

 

 

 

Savoroasa poveste a lui Creangă “Punguţa cu doi bani”, plină de înţelesuri ascunse, de simboluri şi semnificaţii profunde, are o reprezentație la Teatrul de Păpuși ”Puck” duminică, 26 iunie.

Spectacolul se joacă de la ora 11. Punguţa cu cei doi bani ai ei reprezintă în esenţă principiul unic sau polaritatea universală, cunăscută prin două principii opuse dar în acelaşi timp complementare: plus – minus, solar – lunar, spirit – materie. În natură, atunci când echilibrul polar este perturbat, în favoarea unuia dintre principii, urmează imediat revenirea celuilalt într-o continuă luptă pentru restabilirea echilibrului iniţial. Călătoria iniţiatică a acestuia prin apă şi foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acest urmăreşte cu fervoare doar principiul unic, esenţa, reprezentaţi aici de punguţă. În piesă, povestea şi călătoria iniţiatică a cocoşului este îmbogăţită de personaje şi situaţii noi, care, prin ritm, culoare şi umor pigmentează şi întregesc atât jocul vieţii, cât şi jocul cosmic.

Punguta cu doi bani

 


Cenușăreasa revine pe scena Teatrului de Păpuși ”Puck”


Joi, 16 iunie, pe scena instituției se joacă de la ora 10 spectacolul ”Cenușăreasa”, în regia lui Aureliu Manea, o versiune nouă a reprezentației create de regretata Mona Marian. Păpușile au fost create de Virgil Svițiu, scenografia Epaminonda Tiotiu, iar muzica este semnată de Corina Sîrbu.


Cenusareasa


”Aleodor Împărat” se joacă la Festivalul ”Arcadia” de la Oradea


Spectacolul „Aleodor Împărat” face parte din programul Festivalului pentru Copii „Arcadia” de la Oradea. Reprezentația artiștilor clujeni va avea loc duminică, 12 iunie, de la ora 11. Festivalul pentru Copii Arcadia se află la cea de-a treia ediţie și are loc în perioada în perioada 4-26 iunie, cuprinzând mai multe locații din Oradea, dar și în cetate, cu o mare diversitate de manifestări. 

Aleodor Imparat

Mimorózart


Un inedit spectacol non-verbal revine pe scena Teatrului de Păpuşi ”Puck” din Cluj-Napoca. Echipa secției maghiare din cadrul instituției pune din nou în scenă ”Mimorózart”, proiect realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei. Reprezentația va avea loc joi, 9 iunie, de la ora 10.

Regia: Palocsay Kisó Kata

Scenografia: Lőrincz Gyula

Muzica: W. A. Mozart

Distribuția: László Réka Okos Attila Ákos Urmánczi Jenő

Vârsta minimă: 4+

Durata: 45 de minute


DSC_2555 Mimorózart 1 DSC_2474 Mimo 4

Duel în oglindă


Teatrul ”Puck” reia seria Nocturnelor, cu programe destinate publicului adult cu un spectacol care o are în prim-plan pe regina Elisabeta I a Marii Britanii. Adulată, controversată şi socotită, pe drept cuvânt, între cele mai importante personaje istorice ale lumii, suverana este eroina următoarei avanpremiere a Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca, spectacolul „Duel în oglindă”, în regia lui Vadas László  va avea avanpremiera vineri, 6 mai.

Rolul Elisabetei va fi interpretat de Veligdán Boglárka, o tânără actriţă absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), la clasa Miklós Bács. Spectacolul le este recomandat celor care au împlinit vârsta de 14 ani. Reprezentația va începe de la ora 19. Scenografia este semnată de Lőrincz Gyula. Un bilet costă 10 lei. Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea, a fost regina Angliei și Irlandei în perioada 1558 – 1603, fiind cunoscută ca Regina Fecioară, Buna regină Bess sau Gloriana. A fost încoronată la vârsta de 25 de ani și a condus Anglia într-o perioadă de ascensiune politică, artistică și culturală: William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson sunt câțiva din dramaturgii care au trăit în timpul domniei sale. Epoca elisabetană e una dintre perioadele de referință în istoria Angliei marcată însă de evenimente dramatice și sângeroase.

„Mi s-a părut interesat de surprins momentul transformării unei adolescente neajutorate şi vulnerabile, într-o regină adevărată. Am încercat să redau momentul în care aceasta devine regină, clipa în care reuşeşte să ia o hotărâre istorică foarte importantă. Arătăm cum era ea, o fiinţă neajutorată, singuratică, îşi dă seama că se poate baza doar pe sine însăşi, că e înconjurată de mult rău şi ia o hotărâre dură, complită, care o transformă cu adevărat în regină. Devine astfel unul din marile personaje ale istoriei”, mărturiseşte regizorul Vadas László, cel care semnează şi scenariul spectacolului.

În viziunea sa, atunci când vrem să ne transformăm, e nevoie întotdeauna să luăm o hotărâre. Capacitatea de a lua o decizie şi de a ne asuma efectele ei ne aduce mereu cu un pas înainte. Cu alte cuvinte, uşile ţi se vor deschide doar dacă îţi propui o schimbare.

Regizorul subliniază însă că nu ţine să redea un moment istoric.

„Nu despre asta e vorba. E vorba de feminitate, de puterea de a fi lider chiar dacă te-ai născut într-o aşa zisă lume a bărbaţilor”, a dezvăluit acesta.
 


Foto1Foto2foto4

Punguţa cu doi bani


Iubitorii nemuritoarelor basme ale lui Ion Creangă sunt aşteptaţi duminică, 24 aprilie, la spectacolul „Punguţa cu doi bani”, pus în scenă de echipa de la secţia română a Teatrului de Păpuşi Puck, de la orele 11.00 şi 12.30.

Scenariul, regia şi temele muzicale: Decebal Marin
Scenografia: Sandu Marian
Coloana sonoră şi aranjamentul muzical: Traian Păcurar
În distribuţie: Ramona Atănăsoaie, Andra Ştefan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Robert Gutunoiu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur.

Varsta minima: 3+

74 Picture 034 Picture 026 Picture 056

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jocul învățătoarelor – spectacol și masă rotundă

-eveniment organizat de secția maghiară a Teatrului de

Păpuși Puck-

În data de 20 aprilie 2016, de la ora 10, absolvenții institutului pedagogic prezintă șase scenete cu păpuși pe scena Teatrului ”Puck”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Selecţia temelor pentru scene, redactarea sau descoperirea textelor, alegerea pieselor muzicale, proiectarea și realizarea păpușilor au fost efectuate de către studenți, sub îndrumarea lui Kata Kisó Palocsay. Titlurile scenelor: Ora de compunere, Culesul viilor, Cele patru anotimpuri, Întâlnirea planetelor, Dragoste senină și Totdeauna mi se întâmplă ceva.

După prezentarea celor șase scene, teatrul de păpuși invită reprezentanții grădinițelor și cei ai școlilor generale la o masă rotundă pentru a discuta despre o colaborare eficientă între instituții și teatrul de păpuși.

Evenimentul se defășoară în limba maghiară.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Mimorózart

Un inedit spectacol non-verbal se va desfaşura pe scena Teatrului de Păpuşi Puck sâmbătă, 23 aprile. Este vorba de Mimorózart , proiect realizat de echipa de la secţia maghiară a instituţiei.

Regia: Palocsay Kisó Kata

Scenografia: Lőrincz Gyula

Muzica: W. A. Mozart

Distributia: László Réka Okos Attila Ákos Urmánczi Jenő

Vârsta minima: 4+

Durata: 45 de minute


DSC_2555 Mimo 4 Mimorózart 1 DSC_2474


------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEATRUL DE PĂPUȘI PUCK: HÄNSEL ȘI GRETEL și RĂŢUŞCA CEA URÂTĂ,
în acest sfârșit de săptămână

 

Sâmbătă, 9 aprilie: 11:00, în limba maghiară Hänsel și Gretel – regia: Varga Ibolya
Duminică, 10 aprilie: două reprezentații - 11:00
și 12:30, secția română: Răţuşca cea urâtă.
regia: Varga Ibolya

Hänsel și Gretel, după povestea omonimă a fraților Grimm, are în distribuție actorii:
Giriti Réka, Csortán Márton, Pünkösti Laura, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő. Scenariul - Szilágyi Dezső, scenografia - Sandu Marian, p
ăpușile -Virgil Svințiu, muzica: Kötő Áron.

                                                     Vârsta recomandată: 3+

Povestea lui Hans Christian Andersen, Răţuşca cea urâtă, a fost adaptată de Ovidiu Pecican. Scenografia - Epaminonda Tiotiu, muzica - Venczel Péter, Asistent de regie - Angelica Pamfilie.

Din distribuţie fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Andra Ştefan.

Răţuşca cea urâtă a deschis stagiunea 2015-2016, premiera având loc pe 11 septembrie 2015. Spectacolul a fost distins, în această toamnă, cu premiul de excelență pentru acuratețea scenografică în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls din București, organizat de Teatrul Țăndărică.

                                                     Vârsta recomandată: 4+

Săptămâna viitoare: Frumoasa domniță trestie (în limba maghiară, sâmbătă, 16 aprilie, 11:00) și Aleodor Împărat (în limba română, duminică, 17 aprilie, două reprezentații: 11:00 și 12: 30).

spectacole*****************************************
Ziua Ușilor Deschise
la Teatrul Național Cluj în cooperare cu Teatrul de Păpuși PUCK
spectacolul Mimor
ózart 

 

            Duminică, 27 martie, la ora 12.00, în sala mare: Mimorózart. Este un spectacol non-verbal adresat copiilor de peste 4 ani, dar și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează o lume în care fantezia noastră poate zburda liber.

Structura spectacolului se compune din 10 scene cu păpuși, actorii utilizând technici diferite de mânuire. Joan Miró se afla într-o relație specială cu obiectele sale, nepotul său, Joan Punyet, povestind despre el: “Avea o întreagă colecție de lucruri neobișnuite. Obiecte ciudate și șocante, care, scoase din contextul lor original și așezate în grupuri omogene, au devenit mediu productiv și bogat pentru idei spontane”. Creatorii spectacolului Mimorózart au dorit să reprezinte lumea aceasta prin culorile, formele și materialele folosite; s-au apropiat de fiecare obiect și situație cu însuflețire și candoare. Atmosfera jocului, datorată muzicii lui Mozart, este proaspătă și jucăușă. Caracteristicile spectacolului sunt umorul, armonia, seninătatea și libertatea jocului. (Palocsay Kisó Kata)

mimo

Actorii spectacolului sunt Urmánczi Jenő, păpușar recunoscut și partenerii proaspăt absolvenți, László Réka și Okos Attila, foști studenți ai Universității Babeș-Bolyai. Palocsay Kisó Kata, regizorul spectacolului e lector universitar în cadrul aceleiași instituții.

 

După o idee de Palocsay Kisó Kata

Lucrările lui Joan Miró

Muzica lui W. A. Mozart

Scenografia: Lőrincz Gyula

Decor și păpuși: György László și Szabó Tünde

Regia: Palocsay Kisó Kata*****************************************


Dragi copii, părinți și bunici,

vă așteptăm duminică, 13 martie, de la ora 11.00 și 12.30 la spectacolul CAPRA CU TREI IEZI.

“Capra cu trei iezi” este un spectacol foarte îndrăgit de generații întregi de spectatori, respectând convenția clasică a păpușilor la paravan, în care copiii regăsesc detaliile poveștii consacrate.
Punerea în scenă a poveștii Capra cu trei iezi de Ion Creangă face apel, fără menajamente, la sentimente reale, la situații de viață, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoțional și rațional cu care copilul rămâne după plecarea din sala de spectacol.

Autor: Ion Creangă
Scenariul și regia: Doina Dejica
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Muzica: Doina Dejica
Distributia: Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Angelica Pamfilie, Adina Ungur

Vârsta minimă: 4


Dragi copii, părinți și bunici,

vă așteptăm vineri, 4 martie, de la ora 18.00 la premiera spectacolului ALEODOR ÎMPĂRAT.

Povestea lui Petre Ispirescu, adaptată pe scena Teatrului “Puck”, respectă liniile generale ale basmului clasic. După moartea tatălui său, prințul Aleodor nesocoteşte sfatul acestuia de a nu pătrunde pe tărâmul lui Jumătate-de-om-călare-pe-jumătate-de-iepure-şchiop şi va pleca în lumea largă, în căutarea fetei lui Verdeş împărat. Povestea nu se termină aici, aşa că vă aşteptăm la Teatrul de Păpuşi „Puck”, unde actorii împreună cu păpuşile şi cu toţi creatorii lor vor aduce pe scenă o lume în care, din nou, miracolul devine posibil...

de Petre Ispirescu
Scenariul şi regia: Decebal Marin
Scenografia: Vlad Tănase
Mecanisme: Decebal Marin
Muzica: Traian Păcurar

În distribuţie:
Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Robert Gutunoiu, Călin Mureşan, Andra Ştefan

Aleodor

Reprezentația cu numărul 100 a spectacolului „Punguţa cu doi bani”,
având o nouă distribuție, duminică la „Teatrul Puck”
 
            Teatrul de Păpuși „Puck” prezintă duminică, 28 februarie, de la orele 11:00 și 12:30, spectacolul „Punguţa cu doi bani”.

Peripețiiile cocoșului alungat de acasă în basmul lui Ion Creangă „Punguța cu doi bani” sunt „povestite” într-o manieră originală și plină de culoare în spectacolul omonim montat de Decebal Marin la Teatrul de Păpuși „Puck”.
“Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentați aici de punguță. Trezirea cocoșului prin bătaie semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi.
În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic.”
Decebal Marin

după Ion Creangă

scenariu, regia şi temele muzicale: Decebal Marin

scenografia: Sandu Marian

coloana sonoră şi aranjamentul muzical: Traian Păcurar

în distribuţie: Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean / Andra Ştefan, Ionuţ Constantinescu, Robert Gutunoiu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur

 

Dragi copii, părinți și bunici,

 

Vă așteptăm duminică, 21 februarie de la orele 11 și 12.30 la spectacolul "Rățusca cea urâtă".

"Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă" mai mare, mai altfel, mai „urât" decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând" o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă. Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor. Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el". (Varga Ibolya)

După Hans Christian Andersen
Scenariul: Ovidiu Pecican
Regia: Varga Ibolya
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Asistent regie: Angelica Pamfilie
Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Andra Ştefan
Vârsta recomandată: 3+


Din 5 martie, Teatrul de Păpuși „Puck” și Biblioteca Județeană „Octavian Goga”
din Cluj-Napoca vă așteaptă la atelierele de scriere creativă susținute de Ovidiu PECICAN

 

Talentul este un fenomen natural, dar  scrisul artistic are reguli care se pot învăța și care se cuvin exersate.

Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor pasionați de arta literară, Teatrul de Păpuși „Puck” și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” organizează, începând din acest an, ateliere de scriere creativă, susținute de cunoscutul scriitor Ovidiu PECICAN.

Scopul acestor activități este formarea primelor deprinderi artistice pe baza familiarizării cu instrumentele, mijloacele și procedurile autorului de scrieri în proză.

Atelierele se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani și vor avea loc în fiecare sâmbătă, din 5 martie până în 16 aprilie, între orele 10:00 - 12:30, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca (Calea Dorobanților, nr.104).

La fiecare întâlnire, după prezentarea temei și discutarea ei se va trece la scrierea efectivă și apoi la discutarea rezultatelor exercițiului de scriere creativă din ziua respectivă. Astfel, alături de dezbaterea teoretică, se face și necesarul exercițiu efectiv de scriere a unei proze.

 

Finalul ciclului de inițiere în scrierea creativă îl constituie obținerea câte unei proze originale din partea fiecărui participant. Toate creațiile vor fi ulterior publicate pe blogul personal al lui Ovidiu Pecican.

Ovidiu PECICAN, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, este autorul a peste cincizeci de cărți publicate: romane, dar și volume de povestiri, poezie, teatru și interviuri.

Înscrierile se realizează la adresa teatrulpuck@yahoo.com până la 1 martie.Dragi copii, părinți și bunici,

 

Vă așteptăm duminică, 14 februarie de la orele 11 și 12.30 la spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită".

Povestea prințesei Aurora și a regatului vrăjit ne vorbeşte despre o ursitoare rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Aurorei îi este ursit ca, în ziua în care va împlini şaisprezece ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra prinţesei este însă „îndulcit” de o ursitoare bună. Astfel, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

Regia: Gabriel Apostol
Scenografia: Andra Ștefan
Ilustrația muzicală: Dan Bălan.
Distribuția: Petre Băcioiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur. 

66


Teatrul de Păpuşi Puck, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită vineri, 5 februarie 2016, la aniversarea a 66 de ani de teatru de păpuşi la Cluj Napoca.

În programul zilei au fost incluse două evenimente la care sunt aşteptaţi toţi prietenii Teatrului Puck:

- ora 11 – spectacolul non-verbal Mimorózart, regia Palocsay Kisó Kata

   

- ora 17 - dialog deschis cu foşti şi actuali angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Puck cu tema Istoria nescrisă a păpuşilor Teatrului Puck

 

old

 

Intrarea este liberă. 


Teatrul de Păpuşi Puck

A Kolozsvári Puck Bábszínház

 1950 – 2016

 

 

1948 – Se pun bazele primei trupe de teatru de păpuşi din Cluj sub patronajul Sindicatului Mixt al Artiştilor, Scriitorilor şi Ziariştilor;

1950 – Teatrul de Păpuşi din Cluj ia fiinţă în 5 februarie, printre fondatori numărându-se Fischer Edit, Ileana Hodiş şi Fuhrman Károly. Spectacolul de deschidere: Banul şi părăluţa, după Lev Tolstoi;

De istoria Teatrului Puck se leagă numele unor artişti importanţi:

Regizori: Kovács Ildikó, Dan Vasile, Aureliu Manea, Mona Marian, Tudor Chirilă, Maria Mierluţ, Varga Ibolya, Traian Savinescu, Rumi László, Pályi János, Bogdan Ulmu.

Scenografi: Alexandru Rusan, Edit Botár, Virgil Svinţiu, Gunter Walter, Mihai Pastramagiu, Eugenia Tărăşescu Jianu, Epaminonda Tiotiu, Carmencita Brojboiu, Sandu Marian.

Actori: Péter János, Horea Pop, Dezső Benedek, Koblicska KáImán, Ileana Hodiş, Carmen Poiană, Carmen Pop, Elena Voicu, Gabriela Delly, Ecaterina Săndulescu, Liviu Matei, Eftimiu Pandrea, Tisch Gizella, Botár Erzsebet, Doina Dejica, Frunzina Anghel, Tiberiu Stoi, Smaranda Stratonov, Vasile Teiuş, Balló Zsuzsa,  Balló Zoltán, Bothós Julia, Gheorghe Bărbânţan, Ioan Kerekes, Ana Rusu Brie, Csortán Márton, György László, Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Călin Nemeş, Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Adina Ungur, Ovidiu Crişan, Urmánczi Jenő, Ambrus Tünde, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Patka Ildikó, Kötő Aron;

1956 – premiul I şi diferite alte premii pentru spectacolele Fiii pescarului şi Lúdas Matyi în cadrul Săptămânii Teatrului de Păpuşi de la Bucureşti;

1959 – ia fiinţă trupa MIM 7 condusă de Kovács Ildikó – studio experimental pentru creşterea performanţei actorilor;

1968 – spectacolul Sarea-n bucate de Ion Creangă, regia Kovács Ildikó este prezentat în limba esperanto la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Păpuşi de la Zagreb, Iugoslavia, obţine premiul pentru arta spectacolului şi premiul pentru interpretare;

1973 – turneu în R.F. Germania (Bochum, Bonn, Nürenberg) cu spectacolele Visul unei nopţi de vară, regia Kovács Ildikó şi Povestiri de Ion Creangă, regia Vasile Dan;

- turneu al trupei MIM 7 în Olanda şi participarea la Festivalul Internaţional de Pantomimă din Amsterdam;

1980 – are loc premiera spectacolului Ubu rege de Alfred Jarry, în regia doamnei Kovács Ildikó, eveniment artistic de referinţă în istoria teatrului clujean; spectacolul a fost invitat la diferite festivaluri din Ungaria şi Olanda;

1992Teatrul de Păpuşi de Stat primeşte numele Teatrul de Păpuşi Puck;

1994Teatrul de Păpuşi Puck este gazda Galei Internaţionale a Păpuşarilor. În 1996 este organizat un turneu în Italia cu spectacolul Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, de Petre Ispirescu, regia Mona Marian;

2000 – este lansată prima monografie şi este inaugurat sediul renovat al Teatrului Puck;

2002 – are loc prima ediţie a Festivalul Internaţional de Artă a Animaţiei „Puck – Animafest”, primele trei ediţii fiind coordonate de regizorul Traian Savinescu; din 2005 sub conducerea Monei Marian acesta devine Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”;

2006 – este lansat programul de Nocturne cu spectacole adresate tinerilor şi adulţilor: Camera oglinzilor, după texte antice şi Carmina Burana, Angajare de clovn, Femeia ca un câmp de luptă, Istoria comunismului povestită bolnavilor mintal de Matei Vişniec;

2009 - spectacolul Cenuşăreasa, regia Mona Marian, participă la Festivalul International de Teatru de la Madrid, Spania;

2010 – spectacolul Cartea cu Apolodor de Gellu Naum participă la turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu la Hyeres, Franţa, la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, Polonia;

2012 – Spectacolul Cartea cu Apolodor a reprezentat România la Festivalul Eurokids, Washington DC, SUA – festival organizat de ambasadele europene;

2014 – Spectacolul Motanul vrăjitoarei participă la Izmir International Pupet Days, Turcia;

2015 Spectacolul Răţuşca cea urâtă este distins cu premiul de excelenţă pentru acurateţea scenografică în cadrul Festivalului Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls din Bucureşti, organizat de Teatrul Ţăndărică; - Spectacolul Dacă aş fi Matei Corvin este distins cu premiul juriului pedagogilor la Festivalul FUXFEST, Oradea;

2016 – În luna octombrie este programată ediţia a 15- a a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”.

 


Răţuşca cea urâtă”, spectacol distins cu premiul de excelență pentru acuratețea scenografică, se joacă duminică, 31 ianuarie, la Teatrul „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj, prezintă duminică, 31 ianuarie, de la orele 11:00 și 12:30, spectacolul „Răţuşca cea urâtă”.
Povestea lui Hans Christian Andersen a fost adaptată de Ovidiu Pecican şi pusă în scenă de regizoarea Varga Ibolya. Scenografia aparţine lui Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Venczel Péter. Asistentul de regie este Angelica Pamfilie.
Din distribuţie fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Andra Ştefan.
„Răţuşca cea urâtă” a deschis stagiunea 2015-2016 a Teatrului „Puck”, premiera având loc pe 11 septembrie 2015. Spectacolul a fost distins în această toamnă cu premiul de excelență pentru acuratețea scenografică în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls din București, organizat de Teatrul Țăndărică.

<<Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă” mai mare, mai altfel, mai „urât” decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând” o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă. Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor. Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el>>.
(Varga Ibolya)
Vârsta recomandată: 3+
Anunț

Duminică, 10 ianuarie 2016 s-a găsit un obiect de valoare în sala de spectacol a Teatrului de Păpuși „Puck”.
Persoana care a pierdut acest obiect se poate prezenta la sediul Teatrului Puck pentru a intra în posesia lui.Povestea prințesei Aurora, duminică, la Teatrul „Puck”

 

 

Duminică, 24 ianuarie de la orele 11:00 şi 12:30, Teatrul de Păpuşi „Puck” prezintă  spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”.

Povestea prințesei Aurora  și a regatului vrăjit ne vorbeşte despre o ursitoare rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Aurorei  îi este ursit ca, în ziua în care va împlini şaisprezece ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra prinţesei este însă îndulcit de o ursitoare bună. Astfel, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

Spectacolul de pe scena Teatrului Puck, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol – actor al Teatrului Țăndărică din București și cadru didactic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale – aduce  în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, operă a lui Charles Perrault, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire. Scenografia este semnată de Andra Ștefan și ilustrația muzicală de Dan Bălan. În distribuție:  Petre Băcioiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur.

Premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită” a avut loc pe 6 decembrie 2015.

 


Rezultatul final al concursului de ocupare

 

a postului de actor mânuitor păpuşi marionete S I

 

          Afişat astăzi, 18.01.2016, ora 14.30, la finalul concursului pentru ocuparea postului de actor mânuitor păpuşi marionete S I.

 

         

 

 

          În urma parcurgerii tuturor etapelor de concurs, conform legii, candidata Angelica Pamfilie a  realizat următorul punctaj final:

 

1.    Proba practică: 99 puncte

2.    Interviu: 100 puncte

 

         

 

          Angelica Pamfilie este declarată ADMISĂ.

 

          Contestaţiile se pot depune în termen de 24 de ore de la afişare.

       


__________________________________________________________________________________________
Melania Ursu

 

Suntem profund marcaţi de dispariţia fulgerătoare a doamnei Melania Ursu, colaboratoare şi prietenă apropiată a Teatrului de Păpuşi „Puck”.

Actriţă dedicată, pedagog şi mentor al şcolii teatrale clujene, doamna Melania Ursu a colaborat cu Teatrul de Păpuşi din Cluj în perioada 1980 – 1990 în  spectacolul memorabil Ubu Rege, după Alfred Jarry. Forţa remarcabilă, timbrul său vocal special şi vibraţia interpretării rolului Madam Ubu, în chiar apogeul dictaturii comuniste, au fost expresia acelei lumi alienante, groteşti şi absurde, un act de curaj primit cu entuziasm şi ovaţii de public atât în sălile clujene cât şi în turneele naţionale şi internaţionale.

Dumnezeu să o odihnească în pace! 

Colectivul Teatrului de Păpuşi „Puck”

----------------------------------------------------------------------------------------

 

„Crăiasa Zăpezii, una dintre cele mai frumoase povești de Hans Christian Andersen,

se joacă duminică  pe scena Teatrului „Puckdin Cluj-Napoca

 

 

Teatrul de Păpuși „Puck, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj-Napoca

prezintă duminică, 17 ianuarie, de la ora 11:00 și 12:30, spectacolul „Crăiasa Zăpezii”.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial, atât la propriu cât și la figurat. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire.

Renul Kariboo, un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii, dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Prima reprezentație a spectacolului „Crăiasa Zăpezii” a avut loc chiar acum 3 ani, pe 13 ianuarie 2013. De atunci, în fiecare iarnă, piesa este reluată cu succes pe scena teatrului „Puck.


Basmul lui Hans Christian Andersen este regizat de Traian Savinescu, care a realizat și sound-ul și light design-ul. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Călin Mureşan, Andra Ştefan, Iulia Dinescu, Andreea Bolovan.

Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu, designul video de Gaal Csaba și sculptura de Florin Marin.


Vârsta recomandată: 4+

 „Croitorașul ce isteț”, primul spectacol al anului 2016 de pe scena Teatrului „Puck”, are o nouă distribuție


Teatrul de Păpuși „Puck” prezintă duminică, 10 ianuarie, de la orele 11:00 și 12:30 spectacolul „Croitorașul ce isteț”.


Povestea Fraților Grimm a fost adaptată de regizoarea Emilia Nechita Svetlana. Scenografia este semnată de Relu Pene. Din noua distribuție a piesei fac parte actorii: Iulia Dinescu, Andreea Bolovan, Adina Ungur și Robert Gutunoiu.
„Croitorașul ce isteț”, una dintre cele mai cunoscute, îndrăgite și jucate piese ale Teatrului „Puck”,
s-a bucurat de un mare succes și în cadrul multor festivaluri și reprezentații în aer liber.
Spectacolul a avut premiera în anul 2008.
Descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui.
Si cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, … aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii.
Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă:
în viaţă nu contează inălţimea, ci contează isteţimea!


Vă așteptăm!

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck, Str. I.C.Brătianu nr. 23, 400079, Cluj Napoca, www.teatrulpuck.ro,

e-mail: teatrulpuck@yahoo.com
A N U N Ţ

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 29 decembrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Napoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. selecţie pentru ocuparea pe perioadă determinată a următoarelor posturi de execuţie vacante:

1. Consultant artistic – studii superioare, gr. prof. I
Condiții specifice: studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă, experiență în derularea proiectelor culturale;

2. Secretar literar la Secția Maghiară, studii superioare, gr. prof. I
Condiții specifice: studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă, experiența în specialitatea studiilor constituie avantaj;

3. Referent administrator - studii superioare, gr. prof. I
Condiții specifice: studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă, permis de conducere categoria B, experiența în achiziții constituie avantaj.

Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:
- cerere de participare la selecție;
- copie act de identitate;
- copie diplomă de studii superioare;
- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;
- CV;
- adeverinţă medicală;

Data selecţiei – 29 decembrie 2015, ora 10,00
Locul de desfăşurare: sediul instituţiei.

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 28 decembrie 2015, ora 15.
Relaţii suplimentare la telefon 0264/595992; 0264/597410.

 

Afişat în data de 19.12.2015.

 

 

Spectacole dedicate memoriei colegului nostru Nagy Kopeczky Kálmán (1972–2015)


Regizor şi actor, fondator al Teatrului de Păpuși „Cimborák” / Prietenii din Sf. Gheorghe, Nagy Kopeczky Kálmán şi-a desăvârşit studiile în 1994, la Veszprém, unde a absolvit cursurile Facultăţii de regie teatru de păpuși. În ultimele două decenii Nagy Kopeczky Kálmán a desfăşurat o muncă de nepreţuit la Teatrul de Păpuşi Cimborák şi la Teatrul Tamási Áron din Sf. Gheorghe, a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. A regizat peste 40 spectacole de teatru de păpuşi, deseori a şi jucat în ele.
La ultimele ediţii ale Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck a obţinut două premii speciale: Pentru transpunerea universului poetic al lui KÁNYÁDI Sándor în expresive metafore vizuale - cu spectacolul Verstől - Versig hajt a csordás (2015) şi Pentru recuperarea modernă a tradiţiilor – cu spectacolul Împărăţia omului sărman (2014).

Pentru artistul Nagy Kopeczky Kálmán, cel mai important lucru a fost întotdeauna legătura cu copiii, cu publicul său de toate vârstele – legătura cu comunitatea, în puterea căreia credea cu pasiune.

“…seara o să priveşti spre stele. Steaua mea e foarte mică, nu o poţi vedea, dar e bine aşa…
Pentru tine steaua mea o să fie una dintre toate celelalte şi toate vor fi prietenele tale. (…)
Dar nu uita că miezul lucrurilor nu poate fi văzut decât cu inima…” (Antoine de Saint-Exupéry)

 

 

Mimorózart és Hókirálynő előadások Nagy Kopeczky Kámán emlékére

Nagy Kopeczky Kálmán (1972-2015)

Színész, bábrendező, a sepsiszentgyörgyi „Cimborák” bábszínház alapítója.
A gyerekekkel való kapcsolat jellemezte életútját és művészi pályafutását, több mint 40 rendezett előadása tanúskodik erről. „Nem kitűnni, hanem szolgálni, nem megmondani, hanem játszani. Nem ragyogni, hanem világítani.”
“Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd... Mind a barátod lesz.
És nem felejtjük, hogy jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Nyugodj békében, Kálmán!

 


 

 

Duminică, 20 decembrie de la orele 11.00 și 12.30 CRĂIASA ZĂPEZII

Povestea lui Andersen vorbește cu cãldurã și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial, atât la propriu cât și la figurat.

Obstacolele-test pe care Gerda le depãșește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul fațã de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire.

Pãstrând narațiunea și momentele ei cheie, consider totuși cã prologul este placa turnantã a spectacolului – construirea oglinzii, urmatã de sfãrâmarea ei, împrãștierea cioburilor deformante și în final refacerea ei – constituie un fir de coerențã literar spectacular.
Regizor Traian Savinescu

Basm teatral de Traian Savinescu
după Hans Christian Andersen
Regia: Traian Savinescu
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Sound&light design: Traian Savinescu
Video design: Gaal Csaba
Sculptura: Florin Marin
În distribuţie: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie/Angelica Pamfilie, Ovidiu Crişan/Călin Mureşan, Andra Ştefan, Iulia Dinescu, Andreea Bolovan

 


Teatrul „Puck”, Opera Națională Cluj-Napoca și Moș Crăciun au dat startul sezonului de colinde în Cluj-Napoca, în cadrul unei acțiuni culturale în premieră

Teatrul de Păpuși „Puck”și Opera Națională Română Cluj-Napoca au organizat marți, 15 decembrie 2015, două concerte de colinde, în cadrul acțiunii „Puck și Opera la colindat”.
Destinat elevilor Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și vârstnicilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență al DGASPC Cluj, acest eveniment s-a dorit a fi un sincer gest de prietenie și căldură oferit cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
Concertele au avut loc la Liceul Special, de la ora 10:00 și la Centrul de îngrijire, de la ora 11:00. Au fost oferite peste 250 de cadouri, cu sprijinul Clubului Rotary Samus și a lui Dan Duțu.
Moș Crăciun, întruchipat de Ovidiu Crișan, actor al Teatrului de Păpuși „Puck”, a fost și el prezent, pentru a asigura buna dispoziție a publicului.
Cele două concerte au fost susținute de 11 soliști vocali și artiști instrumentiși ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca: Florin Pop, Sergiu Coltan, Tiberius Simu, Gelu Moldovan (tenori), Bogdan Nistor (bariton), Beniamin Pop, Petru Burcă (bas), Lucian Tompa (corn), Nicolaie Răcășan (corn), Claudiu Copaciu (corn), Grigore Ciobanu (trompetă).

 

„Puck și Opera la colindat” face parte din proiectul „Puck și prietenii săi” și a fost realizat din inițiativa comună a lui Emanuel Petran, directorul Teatrului „Puck” și a domnului Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Acest proiect are ca scop crearea unei colaborări pe termen lung între cele două instituții culturale de reper din Cluj.

 

 

 


Premiera spectacolului Mimor
ózart la Teatrul de Păpuși Puck”

 

 

            Marți, 15 decembrie, la ora 18.00 va avea loc premiera spectacolului Mimorózart în regia doamnei Palocsay Kisó Kata. Este un spectacol non-verbal adresat copiilor de peste 4 ani, dar și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart, lume în care fantezia noastră poate zburda liber.

Structura spectacolului se compune din 10 scene cu păpuși, actorii utilizând technici diferite de mânuire. Joan Miró se afla într-o relație specială cu obiectele sale, nepotul său, Joan Punyet, povestind despre el: “Avea o întreagă colecție de lucruri neobișnuite. Obiecte ciudate și șocante, care, scoase din contextul lor original și așezate în grupuri omogene, au devenit mediu productiv și bogat pentru idei spontane”. Creatorii spectacolului Mimorózart au dorit să reprezinte lumea aceasta prin culorile, formele și materialele folosite; s-au apropiat de fiecare obiect și situație cu însuflețire și candoare. Atmosfera jocului, datorată muzicii lui Mozart, este proaspătă și jucăușă. Caracteristicile spectacolului sunt umorul, armonia, seninătatea și libertatea jocului. (Palocsay Kisó Kata)

mimo

Actorii spectacolului sunt Urmánczi Jenő, păpușar recunoscut și partenerii proaspăt absolvenți, László Réka și Okos Attila, foști studenți ai Universității Babeș-Bolyai. Palocsay Kisó Kata, regizorul spectacolului e lector universitar în cadrul aceleiași instituții.

 

După o idee de Palocsay Kisó Kata

Lucrările lui Joan Miró

Muzica lui W. A. Mozart

Scenografia: Lőrincz Gyula

Decor și păpuși: György László și Szabó Tünde

Regia: Palocsay Kisó Kata

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc sâmbată, 19 decembrie, la ora 11.

 

 

 

 


Rezultatul concursului pentru ocuparea postului de scenograf  SIA

 

     Afişat astăzi, 03.12.2015, ora 15,30, la finalul concursului pentru  ocuparea postului de scenograf.

     Candidatul, Sandu Marian a realizat un total de 100 puncte, fiind declarat ADMIS.

      Contestaţiile se pot depune în termen de 12 ore de la afişare.

      Întocmit,
Wittenberger Florentina
 

Rezultatul final al concursului de ocupare a postului de actor manuitor S1A - sectia maghiara.
Afisat astazi, 03.12.2015, ora 12 la finalul concursului pentru ocuparea postului de actor manuitor S1A - sectia maghiara.
In urma parcurgerii tuturor etapelor de concurs, confrm legii, candidatul Urmanczi Eugen a fost declarat ADMIS.
Contestatiile se pot depune in termen de 24 de ore de la afisare.

 

 

 

Povestea prinţesei Aurora, „Frumoasa din pădurea adormită”,
într-un nou spectacol cu dublă reprezentaţie, la Teatrul „Puck”

 

 

 

Duminică, 6 decembrie, de la orele 11:00 şi 12:30, Teatrul de Păpuşi „Puck” prezintă premiera spectacolului „Frumoasa din pădurea adormită”.

„Frumoasa din pădurea adormită”, povestea prințesei Aurora  și a regatului vrăjit, ne vorbeşte despre o ursitoare rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea prinţesei. Aurorei  îi este ursit ca, în ziua în care va împlini şaisprezece ani, să se înţepe într-un fus şi să moară. Blestemul aruncat asupra micuţei prinţese este „îndulcit” de o ursitoare bună și aceasta nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iar sărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei.

Spectacolul de pe scena Teatrului „Puck”, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol – actor al Teatrului Țăndărică din București și cadru didactic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – aduce  în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, operă a lui Charles Perrault, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire. Scenografia este semnată de Andra Ștefan și ilustrația muzicală de Dan Bălan. În distribuție:  Petre Băcioiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur.

 

 

 

 

În ajunul sosirii lui Moș Nicolae, Teatrul „Puck” organizează
trei ateliere creative adresate copiilor

 

 

La solicitarea publicului, Teatrul de Păpuşi „Puck” continuă seria atelierelor de păpușerie destinate copiilor şi părinţilor creativi. Activitățile vor avea loc în Sala Studio a teatrului.

PROGRAMUL ATELIERELOR
Sămbătă, 5 decembrie

9:00-10:00 OMUL DE ZĂPADĂ (atelier de păpuși senzoriale, pentru copii cu vârsta de 3-5 ani)
Specifice vârstei de 3-5 ani sunt jocurile senzoriale de descoperire a mediului. Alături de părinți, copiii vor crea un om de zăpadă jucăuș care să le stimuleze copiilor simțurile și imaginația.

11:00-12:00 SPIRIDUȘII VESELI (atelier de păpuși de mănă, pentru copii cu vârsta de 5-7 ani)
Personaje îndrăgite de copii, spiridușii, îl ajută pe Moș Crăciun să împartă cadouri copiilor.
Se vor confecționa din bile și alte materiale jucăușe propriul Spiriduș care va purta noroc copiilor pe toată perioada sărbătorilor.

13:00- 14:00 CUM ARATĂ MOȘ NICOLAE ? (atelier de marionete, pentru copii cu vârsta de 7-9 ani)
Toată lumea cunoaște una sau mai multe trăsături ale lui Moș Nicolae, însă nimeni nu știe exact cum arată. Cu ajutorul materialelor neconvenționale, vor fi confecționate marionete care să-l reprezinte pe Moș Nicolae.

Numărul de locuri pentru fiecare atelier: 10-12

Gazda atelierelor este actrița Andreea Roxana Bolovan, trainer cu o bogată experiență în organizarea atelierelor creative pentru copii și părinți. Andreea este dublu licențiată, în actorie și arta mânuirii păpușii și marionetei la UNATC "I.L.Caragiale" din București și absolventă a masterului de "Teatru de animație", în cadrul aceleiași universități.

Taxa de înscriere este de 39 Ron.
Taxa se achită la biroul de contabilitate al Teatrului „Puck” (str. I.C.Brătianu nr.23), de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-14:00.
Taxa se poate depune și în contul Teatrului „Puck” deschis la Trezoreria Cluj: RO39TREZ21621G331900XXX

BONUS PARTICIPARE: 50% reducere la unul dintre spectacolele Teatrului „Puck” din luna ianuarie 2016.

 

 


Premii pentru Teatrul de Păpuși Puck la Festivalul Internațional al Teatrului
Contemporan de Animație
ImPuls organizat de Teatrul de Animație Țăndărică din București.

 

 

 

 

Teatrul de Animație Țăndărică a organizat în perioada 11 – 18 noiembrie 2015 cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, eveniment care a găzduit peste 70 de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și adulților. Teatrul de Păpuși Puck s-a numărat printre invitații acestei ediții alături de companii din Timișoara, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Galați, Iași, Baia Mare, Brașov, Craiova, București precum și din China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia și Polonia.
Spectacolul Rățușca cea urâtă de Ovidiu Pecican, după H. Ch. Andersen, regia Mate Varga Ibolya, scenografia Epaminonda Tiotiu a obținut Diploma de excelență pentru acuratețea scenografică, bucurându-se de aprecierile juriului format din Shu-ming Ju, Irina Ionescu, Marius Zarafescu, Cristina Rusiecki, Daria Dimiu, Maria Mierluț și Raluca Tulbure, avându-l ca preşedinte de onoare pe cunoscutul critic de teatru Ion Parhon şi ca preşedinte pe Mihai Gruia Sandu.

 

ratusca

 Premiul de excelență pentru corpul tehnic în animația românească
a fost acordat în acest an sunetistului Nagy Andrei pentru contribuția sa la realizarea producțiilor Teatrului „Puck” din Cluj Napoca.

Andras

 

Domnul Nagy Andrei este angajatul Teatrului Puck începând din anul 1971 în funcţia de maestru de sunet, perioadă în care, cu devotament, rigoare şi pasiune, a susţinut munca artiştilor scenei clujene. A fost apreciat de regizori şi muzicieni ca Aureliu Manea, Kovács Ildikó, Hary Maiorovici, Tudor Jarda, Petre Zbîrcea, Iosif Herţea şi a creat ilustraţiile muzicale ale unor spectacole din repertoriul celor două secţii ale Teatrului Puck: Căsuţa din câmpie, Galoşul fermecat, Baia măgăruşului, Poveste de iarnă etc.

 

 A N U N
Ţ

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 03 decmbrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. selecţie pentru ocuparea postului de execuţie vacant la secţia română:

 1. Actor mânuitor păpuşi-marionete–pe perioadă determinată, studii superioare, gr. prof. II

 Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii superioare de specialitate;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

 

 Data selecţiei – 03 decembrie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 02 decembrie 2015, ora 13.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992; 0256/597410.

 

                                                                                                   

 

Afişat în data de 24.11.2015, ora 10,00.


 

 

 

A N U N Ţ   C O N C U R S 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi de execuţie vacante pe perioadă nedeterminată: actor mânuitor păpuşi-marionete Secţia Maghiară normă întreagă, studii superioare gr. prof. IA şi scenograf, studii superioare gr. prof. IA,

Concursul pentru actor mânuitor păpuşi-marionete Secţia Maghiară va avea loc în data de 03 decembrie 2015ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23.

Concursul constă în selecţia dosarelor, proba practică (mânuire – prezentarea unei poveşti cu diferite păpuşi – marionetă, wayang, bi-ba-bo, interpretarea unui monolog la alegeare) şi interviu.

 Concursul pentru scenograf va avea loc în data de 03 decembrie 2015ora 14, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. Concursul constă în selecţia dosarelor, proba practică (prezentarea concepţiei scenografice a unei poveşti pentru teatrul de păpuşi) şi interviu.

 Acte necesare - dosarul pentru concurs va cuprinde:

- cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii superioare de specialitate;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

- cazier judiciar.

 

 Data concursului03 decembrie 2015,  

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Condiţii specifice de participare la concurs:

-         studii superioare de specialitate sau asimilate absolvite cu diplomă de licenţă;

-         vechime în specialitate minim 10 ani.       

Dosarele de concurs se depun la sediul teatrului până în data de 24.11.2015, ora 15.

Relaţii suplimentare la telefon: 0264/597410, 0256/595992

 

 

                                                                                                      Afişat în data de 10.11.2015, ora 9.

 

 

 

 

A N U N Ţ

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 13 noiembrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. selecţie pentru ocuparea postului de execuţie vacant:

 1. îngrijitoare –pe perioadă determinată, studii medii, gr. prof. I 

Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

- cerere de participare la slecţie;

 

- copie act de identitate;

 

Data selecţiei13 noiembrie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 12 noiembrie 2015, ora 12.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992; 0256/597410.

 

  Afişat în data de 04.11.2015, ora 13,30

 

 

Peste 2800 de copii au ales mascota Teatrului de Papusi PUCK”

 

 

din Cluj-Napoca!

 

 

 

Teatrul de Papusi “PUCK” a lansat provocarea “Gasiti-l pe PUCK” in urma careia peste 2800 de copii au ales imaginea teatrului, pe spiridusul “PUCK”.

Lansarea oficiala a lui PUCK a avut loc vineri, 16 Octombrie pe scena Operei Romane din Cluj-Napoca si este prima actiune importanta din cadrul proiectului “PUCK si prietenii sai”. Prin acest demers, organizatorii vor derula o serie de evenimente cultural-artistice care ies din tiparul conventional al spectacolului de teatru si care se vor desfasura pe parcursul unui an intreg.

“Ne dorim ca PUCK sa devina simbolul copilariei in orasul Cluj-Napoca.” – Emanuel Petran, Directorul Teatrului de Papusi “PUCK”, Cluj-Napoca.

5000 de copii din Cluj-Napoca au primit provocarea de a-l identifica pe PUCK, intr-o campanie cultural-educativa - „Gasit-l pe PUCK!”. Campania, desfaSurata in perioada 7-16 octombrie, a fost demarata de Teatrul de PapuSi PUCK, in parteneriat cu  Inspectoratul Scolar Judetean Cluj-Napoca, Asociatia Culturala Romano-Germana ESUA, agentia de publicitate Nord Vision, carora li s-au alaturat ulterior editura Anteea Si Cofetaria „Castelul Piticilor”.

Reprezentantii teatrului, alaturi de voluntari, au distribuit o serie de pliante copiilor din Scoli (clasele pregatitoare Si I-IV), gradinite, iar finalitatea proiectului a constat in alegerea noii mascote a Teatrului PUCK. Copiii au optat pentru una din cele patru propuneri prezentate in pliant si au depus pliantul completat in urna de pe strada Eroilor nr. 6-8.

Cel mai apreciat spiridus PUCK a fost cel creat de catre artistul Sandu Marian si a luat „viata” pe scena Operei din Cluj-Napoca in prezenta a peste 500 de spectatori. Totodata din 21 Octombrie PUCK va fi reprodus si in varianta dulce sub denumirea de „Prajitura PUCK” si va putea fi gasita in lantul de cofetarii „Castelul Piticilor”.

PUCK i-a incantat si surprins pe cei mici cu multe surprize si premii si le-a promis ca acesta este doar inceputul aventurii sale. Toti copiii prezenti au primit jocuri LUMLLA, vouchere la cofetaria “Castelul Piticilor” si dulciuri. De asemenea, in urma unei tombole, cei mai norocosi copii au primit din partea lui PUCK, trei premii in valoare de 500 lei fiecare, constand in vouchere de cumparaturi la un magazin de jocuri dintr-un centru comercial din Cluj-Napoca si un tort cu chipul lui PUCK oferit de cofetaria “Castelul Piticlor”.

 

 

Despre ESUA ASOCIATIE CULTURALA ROMANO-GERMANA

 

ESUA are ca obiective prioritare elaborarea, dezvoltarea si coordonarea de proiecte artistice, cultural-educationale si social umanitare. ESUA a contribuit la cresterea vizibilitatii si notorietatii orasului Cluj-Napoca si a scenei culturale clujene prin dezvoltarea unui program de parteneriat cu case de productie locale, facilitand productia la Cluj a unor showuri de televiziune pentru companiile HBO Central Europe si Comedy Central Extra, programe prin care actorii clujeni au avut posibilitatea de a fi promovati la nivel national si international. Prin activitatea sa interna si internationala ESUA a contribuit la promovarea caracterului multicultural si multiconfesional al Transilvaniei si in special al orasului Cluj-Napoca. In prezent activitatea ESUA este axata pe cresterea nivelului de informare a tinerilor cu privire la valorile traditiei, istoriei si artei locale, nationale si universale.

 

 

Despre NORD VISION

NORD VISION este o agentie independenta de publicitate ce ofera solutii de comunicare integrata pentru companii din domenii extrem de diversificate, cu un grad ridicat de personalizare, in functie de obiectivele acestora. Misiunea NORD VISION este aceea de a construi business-ul si reputatia clientilor sai prin idei de comunicare puternice si inspirate, ce aduc valoare atat clientilor cat si comunitatii.

 

 

TEATRUL DE PAPUSI PUCK
str. I.C. Bratianu nr. 23
Cluj-Napoca, Romania
PR: Alexandra Sopon
E-mail:
teatrulpuckcluj@gmail.com


Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck

                                                            ediţia a 14-a

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck  se va desfăşura în perioada 12 - 15 octombrie.

Publicul pasionat de teatru de păpuși, literatură, dezbateri pe teme specifice, ateliere de creaţie poate alege dintr-un program variat, care cuprinde: 15 spectacole din România, Ungaria și Republica Moldova, 5 conferinţe şi dezbateri, 3 ateliere creative şi lansări de carte. 

Teatrul de Păpuși Vojtina” din Debrecen, Ungaria, Teatrul Municipal „Guguţădin Chişinău, Republica Moldova vor participa alături de 10 trupe din ţară, printre care Teatrul de Animație Ţăndărică”  din Bucureşti, Compania de Teatru Syncret din Iași, Teatrul Ciufulici”  din Ploieşti, Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel”  din Târgu- Mureş, Teatrul ”Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul Cimborák”  din Sfântu Gheorghe, Teatrul Arlechino ” din Braşov, trupa Arcadia” a Teatrului Regina Maria” și Trupa „Liliput” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

În deschidere este programat spectacolul  Școala lui Habarnam, producție a Teatrului Municipal „Guguţă” din Chişinău. Spectacolul se va juca la Teatrul „Puck, luni, 12 octombrie, de la ora 9:30 și 11:30.

 În cele patru zile ale Festivalului sunt programate spectacole la Teatrul ”Puck ”, Cercul Militar, Opera Română, Opera Maghiară, Teatrul Naţional ”Lucian Blaga”, Teatrul de Stat Maghiar,  Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, Casa de Cultură a Studenţilor.

Din juriul acestei ediţii fac parte: Sorin Crişan, Katona József, Carmen Stanciu, Daniel Stanciu şi Decebal Marin. La fel ca la ediţiile anterioare mizăm pe un număr mare de spectatori din Cluj-Napoca şi din judeţ. Ediţia 2014 a avut un număr de peste 6.000 spectatori, interesul demonstrat de copii şi educatori justificând dorinţa noastră de a continua acest proiect.

 Acestă ediţie a festivalului include două spectacole adresate publicului adult, prezentate în premieră la Cluj: Adunarea păsărilor și Fereastra.

Spectacolul nonverbal pentru adulţi al Teatrului de Animație Țăndărică din București, Adunarea Păsărilor, este reluat la aproape 20 de ani de la prima punere în scenă, în regia lui Cristian Pepino. Piesa readuce în actualitate tema căutării unui sens şi a probelor cu care se confruntă, pe acest drum, umanitatea.

Fereastra este un spectacol interactiv realizat de Compania de Teatru Syncret din Iași şi programat luni, 12 octombrie, la ora 18:00 la Centrul de Cultură Urbană Casino. Fereastra este un spectacol de animaţie de tip outdoor, pentru un public larg, spontan. Tema spectacolului are ca sursă de inspiraţie cultura etniei rrome şi exploatează artistic motive tradiţionale ale culturii rrome, motive cu trimiteri metaforice la problematica specifică rromilor din contemporaneitate, la problemele de integrare socială ale etnicilor rromi într-o lume europeană în care principiile valorice se amestecă deseori cu preconcepţii şi subiectivităţi.

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Parteneri ai evenimentului sunt: Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA, Nord Vision, Teatrul Naţional Lucian Blaga, Opera Maghiară, Academia de Muzică  Gheorghe Dima, Cercul Militar Cluj Napoca, CTP, Festivalul de Carte “Transilvania”, Casa de Cultură a Studenţilor.

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Digi 24, Transilvania Reporter, Info Trafic, Napoca FM, Cluj24h, clujlife,  cluj.com, Făclia, Zile si Nopti, Radio Renaşterea, Art act magazine, Paprika Radio , Szabadság.

Programul festivalului poate fi vizualizat şi pe www.teatrulpuck.ro la secţiunea Festival.Copiii clujeni vor alege noua mascotă a Teatrului "Puck"!

Teatrul de Păpuși Puck, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj-Napoca, va organiza, în perioada 7-16 octombrie 2015 campania cultural-educativă „Găsiți-l pe Puck!”.

Această activitate face parte din proiectul cultural-educativ PUCK ȘI PRIETENII SĂI, organizat în parteneriat cu Inspectortaul Şcolar Judeţean Cluj, Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi agenţia de publicitate Nord Vision.

Cu această ocazie, reprezentanţii teatrului, alături de voluntari, vor distribui o serie de pliante copiilor din școli (clasele pregătitoare şi I-IV) , grădinițe, finalitatea proiectului constând în alegerea noii mascote a Teatrului Puck.

Copiii vor trebui să opteze pentru una din cele patru propuneri prezentate pe pliant şi să depună, în perioada 7-10 octombrie, pliantul completat în urna de pe strada Eroilor nr. 6-8.

Pliantele pot fi ridicate și de la sediul Teatrului „Puck”, din 7 până în 9 octombrie, în intervalul orar 9-16:00, iar sâmbătă, 10 octombrie, în intervalul orar 11:00-13:00.

Vineri, 16 octombrie, la ora 17, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, vom sărbători împreună ziua lui Puck, prilej cu care va avea loc o tombolă, în care Puck va acorda 3 premii în jucării în valoare de 500 lei fiecare.

Sunt Puck, băiatul bun, rătăcitor
Și ca să-l fac pe Oberon să râdă,
Obișnuiesc să-mi iau o față hâdă.
...
Ades’, cea mai sfătoasă din bunici,
Când e rugată de nepoții mici
Să spuie-un basm, mă ia drept scăunel
Cu trei picioare: vrea să stea pe el,
Atunci alunec, baba se trezește
Jos pe podele, blastămă, tușește,
Iar toți ceilalți fac haz, se țin de șale...

(William Shakespeare, Visul unei nopţi de vara).
Puck este personajul cheie al acţiunii piesei Visul unei nopti de vară de William Shakespeare.
Slujitor al lui Oberon, regele zânelor, spiriduşul Puck este cel care se amuză pe seama muritorilor, făcând glume răutăcioase dar şi greşeli pe care mai apoi le repară cu generozitate. Are puteri supranaturale, putând să facă „ocolul lumii în 40 de clipe” sau să înşele simţurile oamenilor aşa cum doreşte.

Gasiti-l pe Puck!
Program Festival 2015

FESTIVAL 2015
INVITAȚIE CONFERINȚĂ DE PRESĂ

 

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, vă invită miercuri, 30 septembrie, de la ora 12:00, în sala de spectacole a Teatrului „Puck”, la conferința de presă prilejuită de demararea proiectului cultural „Puck și prietenii săi”.

„Puck și prietenii săi” este unul dintre cele mai ample proiecte educativ-culturale demarate în județul Cluj, realizat de Teatrul de Păpuși „Puck” în colaboare cu Consiliul Județean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană Octavian Goga și Asociația Culturală Româno-Germană ESUA.

Proiectul, estimat la un buget de aproximativ 600.000 RON, se adresează școlarilor și preșcolarilor din Cluj-Napoca și satele din Cluj, cu scopul de a -i pune în contact într-un mod cât mai interactiv cu teatrul, opera, literatura, artele vizuale și obiceiurile cultural-istorice specifice județului Cluj și nu numai.

La conferință vor fi prezenți:

Emanuel Petran- managerul Teatrului de Păpuși „Puck”

Vákár István - vicepreședintele Consiliului Județean Cluj

Lucian Nastasă Kovács - managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca

Dr. Tudor Sălăgean - managerul Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Ada Caraba- reprezentant Opera Națională Română Cluj-Napoca

Floarea Moșoiu- reprezentant Biblioteca Județeană  Octavian Goga

Lavinia Filip- reprezentant Asociația Culturală Româno-Germană  ESUA

 

 

A N U N Ţ   C O N C U R S 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 09 noiembrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Napoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. concurs pentru ocuparea postului de execuţie vacant de scenograf – normă întreagă, studii superioare gr. prof. IA, pe perioadă nedeterminată.

Acte necesare - dosarul pentru concurs va cuprinde:

- cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii superioare de specialitate;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală;

Data concursului09 noiembrie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

Condiţii specifice de participare la concurs:

-         studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă;

-         vechime în specialitate minim 5 ani.           

Concursul constă în selecţia dosarelor, proba practică (prezentarea concepţiei scenografice a unei poveşti pentru teatrul de păpuşi) şi interviu.

Dosarele de concurs se depun la sediul teatrului până în data de 12.10.2015.

Relaţii suplimentare la telefon 0264/595992

 

                                                                                                      Afişat în data de 28.09.2015, ora 10.

 

 


 

„Povești în parc”, la a treia ediție, în cadrul Bookfest Cluj

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, vă invită sâmbătă,
26 septembrie și duminică, 27 septembrie, de la ora 17:00,
la cea de-a treia ediție a proiectului Povești în parc”.

Evenimentul va avea loc în cadrul Bookfest, în aer liber, pe esplanada Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central, Cluj-Napoca. Accesul este gratuit.

Publicul iubitor de teatru de păpuși va putea viziona sâmbătă spectacolul în limba maghiară „Dacă aș fi Matia Corvinul”.

Duminică se va juca piesa în limba română „Croitorașul cel isteț”.

„Povești în parc” este un proiect cultural cu tradiție destinat copiilor din judeţul Cluj şi îşi propune să ofere preşcolarilor şi şcolarilor acces gratuit la unele dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului de Păpuşi „Puck”. Evenimentul din acest an este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi constituie startul unui proiect mult mai amplu -„Puck și prietenii săi”- la care vor avea acces peste 100000 de copii.

În cadrul evenimentelor, copiii vor avea parte de cadouri surpriză oferite de Banca Transilvania.
Organizatori: Teatrul de Păpuși Puck, Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Asociația Culturală Româno-Germană ESUA
Parteneri
: Bookfest, Centrul de Cultură Urbană Casino, Nord Vision, Radio România Cluj

Descrierea spectacolelor

DACĂ AŞ FI MATIA CORVINUL

Autor/Szerző: Demeter Ferenc

Regizor/Rendező: Urmánczi Jenő

Scenografia/Báb- és díszlettervező: Liviu Bora
În distribuţie/Játsszák: Csokán Raul, Ferenccz Nándor, Vincze Tímea

Despre Matia Corvinul cel Drept există foarte multe poveşti. Acest spectacol conţine patru dintre acestea:asediul cetăţii
Szabacs, de la Tibrili, nebunul regelui aflăm ce lucruri există cel mai mult pe lume, ne întâlnim cu Husarul,
care e îndrăgostit, şi, cu ajutorul copiiilor, îl învăţăm minte pe judecătorul crunt al Clujului.

 

CROITORAŞUL CEL ISTEŢ

Adaptare de Emilia Svetlana Nechita

 după Fratii Grimm

Scenografia : Relu Pene
Regia : Emilia Svetlana Nechita

Şapte dintr-o lovitură…

Descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Si cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, … aflat în încercarea de a se întrece în  putere  cu  Uriaşul Bebe şi  Marele Uriaş,  realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă NU CONTEAZĂ INĂLŢIMEA, CI CONTEAZĂ ISTEŢIMEA.

 

Povesti in ParcA N U N
Ţ   C O N C U R S

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 30 octombrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. concurs pentru ocuparea postului de execuţie vacant la Secţia maghiară de actor mânuitor păpuşi-marionete – normă întreagă, studii superioare gr. prof. IA, pe perioadă nedeterminată.

 

Acte necesare - dosarul pentru concurs va cuprinde:

- cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii superioare de specialitate;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

- cazier judiciar.

 

Data concursului30 octombrie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

Condiţii specifice de participare la concurs:

-         studii superioare de specialitate sau asimilate (teatrologie, regie) absolvite cu diplomă de licenţă;

-         vechime în specialitate minim 10 ani.

           

Concursul constă în selecţia dosarelor, proba practică (mânuire – prezentarea unei poveşti cu diferite păpuşi – marionetă, wayang, bi-ba-bo, interpretarea unui monolog la alegeare) şi interviu.

 

Dosarele de concurs se depun la sediul teatrului până în data de 01.10.2015.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992

 

                                                                                                      Afişat în data de 17.09.2015, ora 10.
 Caravana Păpuşilor Puck trece prin Buza, Gilău, Floreşti şi Beliş

Teatrul de Păpuşi „Puck”, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului Judeţean Cluj, organizează în zilele de 21, 22 şi 23 septembrie 2015 Caravana Păpuşilor Puck. Evenimentele vor avea loc în 4 locaţii, respectiv comunele Buza, Gilău, Floreşti şi Beliş.
Copiii vor putea vedea, după preferinţe, trei spectacole: unul în limba maghiară
„Dacă aş fi Matia Corvinul” şi două în limba română: „Croitoraşul cel isteţ” şi „Cenuşăreasa”.
Accesul la spectacole va fi gratuit.

Programul caravanei

Pe 21 septembrie, la ora 12:30, în comuna Buza se va juca spectacolul în limba maghiară „Dacă aş fi Matia Corvinul”.

Pe 22 septembrie, de la ora 12:30 în Gilău, va avea loc reprezentaţia piesei „Croitoraşul cel isteţ” (în limba română).

Pe 22 septembrie, de la ora 14:30, în comuna Floreşti se va juca „Croitoraşul cel isteţ” (în limba română).

Pe 23 septembrie, de la ora 12:30, la Beliş, copiii vor putea vedea „Cenuşăreasa” (în limba română).

Toate spectacolele se vor juca la Casele de Cultură din localităţile respective. Caravana Păpuşilor Puck este un proiect cultural nou destinat copiilor din judeţul Cluj şi îşi propune să ofere preşcolarilor şi şcolarilor acces gratuit la unele dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului de Păpuşi „Puck”. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi constituie startul unui proiect mult mai amplu la care vor avea acces peste 100000 de copii.


Descrierea spectacolelor

DACĂ AŞ FI MATIA CORVINUL

Autor/Szerző:Demeter Ferenc

Regizor/Rendező: Urmánczi Jenő

Scenografia/Báb- és díszlettervező: Liviu Bora

În distribuţie/Játsszák: Csokán Raul, Ferenccz Nándor, Vincze Tímea

Despre Matia Corvinul cel Drept există foarte multe poveşti. Acest spectacol conţine patru dintre acestea:asediul cetăţii Szabacs, de la Tibrili, nebunul regelui aflăm ce lucruri există cel mai mult pe lume, ne întâlnimcu Husarul, care e îndrăgostit, şi, cu ajutorul copiiilor, îl învăţăm minte pe judecătorul crunt al Clujului.

CROITORAŞUL CEL ISTEŢ

Adaptare de Emilia Svetlana Nechita

 după Fratii Grimm

Scenografia : Relu Pene

Regia : Emilia Svetlana Nechita

Şapte dintr-o lovitură…

Descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în
lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Si cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, … aflat în încercarea de
a se întrece în  putere  cu  Uriaşul Bebe şi  Marele Uriaş,  realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii.
Le spune el bucuros tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă
NU CONTEAZĂ INĂLŢIMEA, CI CONTEAZĂ ISTEŢIMEA.

CENUŞĂREASA

după: fraţii Grimm
scenariu: Alex Căprariu
Regia: Aureliu MANEA
O versiune nouă de: Mona CHIRILĂ
Scenografia: Epaminonda TIOTIU
muzica: Corina Sîrbu
păpuşi: Virgil Svinţiu
Distribuţia: Frunzina ANGHEL, Angelica PAMFILIE, Călin MUREŞAN

Povestea se "spune" prin intermediul păpuşilor şi păpuşarilor şi nu lasă loc nici unui echivoc. Din orice punct de vedere am privi lucrurile, estetic sau etic, spectacolul acesta este un cert triumf şi poate fi jucat cu sălile pline, de multe, multe ori, tocmai pentru că merge la inimă direct, explicit şi serios, cu acea urmă de zâmbet ce nu părăseşte scena o clipă. (Dorin Sergie)
Acest spectacol aduce în scenă păpuşile create de regretatul Virgil Svinţiu, idei ale regizorului Aureliu Manea şi un scenariu original.

 

Vineri, 11 septembrie, ora 18
va avea loc
premiera spectacolului
Răţuşca cea urâtă
de Hans Christian Andersen

adaptarea scenică de Ovidiu Pecican
regia: Máté Varga Ibolya
scenografia: Epaminonda Tiotiu
muzica: Venczel Péter

 în distribuţie: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan,  Ionuţ Constantinescu,
Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Andra Ştefan.


Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă” mai mare, mai altfel, mai „urât”
decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând” o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă.
Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor.
Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el. Drumul lui duce spre iazuri şi păduri, spre mlaştini şi sălbăticie, unde va întâlni fiinţe cuvântătoare şi necuvântătoare, dar nimeni nu va
vedea, nu va recunoaşte în bobocul solitar şi ciudat, cu penajul gri, cu capul mare şi ciocul negru, magnifica pasăre din poveştile cu elfi: lebăda.
Nici măcar el nu ştie cine este.

„Răţuşca cea urâtă” nu este o poveste cu un final dramatic precum „Soldăţelul de plumb” sau „Fetiţa cu chibrituri”, iar promisiunea
mult aşteptată a metamorfozării se împlineşte sub taina iernii: în oglinda apelor de primăvară şi în privirea semenilor săi, răţuşca cea
urâtă îşi dezvăluie chipul şi adevărata sa natură. Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea
suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar: Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!
 
Máté Varga Ibolya


Următoarele reprezentaţii vor avea loc duminică, 13 septembrie, de la orele 11 şi 12.30.

A N U N Ţ   C O N C U R S

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 19 octombrie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Napoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. concurs pentru ocuparea postului de execuţie de mânuitor decor la Secţia română – normă întreagă, studii medii, gr. prof. I, pe perioadă nedeterminată.

 

Acte necesare - dosarul pentru concurs va cuprinde:

- cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

 

Data concursului19 octombrie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

Condiţii specifice de participare la concurs:

-         Experientă în posturi similare minim 1 an           

Concursul constă în proba practică mânuire – montare decor şi interviu.

 

Dosarele de concurs se depun la sediul teatrului până în data de 18 septembrie 2015.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992

 

                                                                                                      Afişat în data de 07.09.2015, ora 15,00.


 
A N U N Ţ
 
 
Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 19 august 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23,
selecţie pentru ocuparea postului de execuţie vacant:
 1. îngrijitoare – pe perioadă determinată, studii medii, gr. prof. I
Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:
- cerere de participare la slecţie;
- copie act de identitate;
 
Data selecţiei19 august 2015,  ora 10,00.
Locul de desfăşurare: sediul instituţiei
 
Dosarele se depun la sediul Teatrului până în data de 18 august 2015, ora 12.
Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992; 0256/597410.
 
                                                                                                      

Afişat în data de 31.07.2015, ora 13,00.

Vineri, 10 iulie, ora 11
, vă aşteptăm la avanpremiera spectacolului

Răţuşca cea urâtă

de Hans Christian Andersen
Scenariul: Ovidiu Pecican
Regia: Varga Máté Ibolya
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Asistent de regie: Angelica Pamfilie
Muzica:Venczel Péter
În distribuţie:
Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel, Andreea Bolovan, Ionuţ Constantinescu,
Iulia Dinescu,
Călin Mureşan, Andra Ştefan

Ratusca1

 
 
Muzeul Păpuşilor

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck şi Muzeul de Artă Cluj, instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită miercuri, 24 iunie,
la ora 12.00,
la vernisajul celei de-a 9-a ediţii a expoziţiei Muzeul păpuşilor  la Muzeul de Artă.

Expoziţia va cuprinde păpuşi, decoruri şi afişe din repertoriul actual şi din arhiva Teatrului. Vor fi expuse elemente din
premierele stagiunii 2014/2015: Vasilache şi Marioara, Povestea Şeherezadei,
Ajándék (Cadou), spectacole aflate în repertoriul curent
al celor două secţii: Hansel şi Gretel, Fârtaţii şi dracii precum şi o serie de afişe actuale şi din arhiva veche a celor două secţii
ale Teatrului Puck.

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 8 iulie.

 

Sâmbătă, 20 iunie, Teatrul de Păpuşi Puck participă la evenimentul clujneversleeps cu spectacolele:

- ora 18.00 - Ha én lennék Mátyás király.../ Dacă aș fi Matia Corvinul - spectacol în limba maghiară, autor: Demeter Ferenc, regia Urmánczi Jenő

- ora 21.00 - Vasilache și Mărioara de Mihai Crișan, regia Varga Ibolya

Locația: STRADA IOAN BOB.
Intrarea este liberă.

 

Matia 

 

Vasilache


 

 

 

Rezultatul final

 

al concursului de ocupare a postului de şef secţie

 

Afişat astăzi, 21.05.2015, ora 14,00, la finalul concursului pentru ocuparea postului de şef secţie.

 

         

În urma parcurgerii tuturor etapelor de concurs, conform legii, candidatul Vadas László a realizat următorul punctaj final:

 

1.    Proba scrisă: 72 puncte

2.    Interviu: 80 puncte

Vadas László este declarat ADMIS.

Contestaţiile se pot depune în termen de 24 de ore de la afişare.

Candidtul admis se va prezenta la post în maxim 15 zile calendaristice de la data afişării rezultatului final.

                                                                                                                     

 

Î

 

 


 

A N U N Ţ   C O N C U R S

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 01 iulie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23.
concurs pentru ocuparea postului de execuţie vacant la Secţia maghiară de actor mânuitor păpuşi-marionete – normă întreagă,
studii superioare gr. prof. IA, pe perioadă nedeterminată.

 

 

Acte necesare - dosarul pentru concurs va cuprinde:

- cerere de participare la concurs;

- copie act de identitate;

- copie diplomă de studii superioare de specialitate;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

- cazier judiciar.

 

 

 

Data concursului01 iulie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Condiţii specifice de participare la concurs:

-         studii superioare de specialitate absolvite cu diplomă de licenţă;

-         vechime în specialitate 10 ani.

           

Concursul constă în selecţia dosarelor, proba practică (mânuire – prezentarea unei poveşti cu diferite păpuşi – marionetă,
wayang, bi-ba-bo, interpretarea unui monolog la alegeare) şi interviu.

 

 

Dosarele de concurs se depun la sediul teatrului până în data de 05.06.2015.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992

 

 

                                                                                                      Afişat în data de 21.05.2015, ora 12."Povestea Seherezadei", scenariul si regia Traian Savinescu, pe scena Festivalului International de
Animatie "Gulliver" din Galati.
Marti, 19 mai, ora 11.30 in Sala Studio a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galati.

s

pv

 

A N U N Ţ

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 06 mai 2015, ora 09, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23.
selec
ţie pentru ocuparea postului de execuţie vacant:

şofer –pe perioadă determinată, studii medii gr. prof. I


Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

- cerere de participare la slecţie;

- copie act de identitate;

- copie permis de conducere, categoria B, C, D;

- copie card tahograf digital;

- copie acte de studii;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

- cazier judiciar.

 

 

Data selecţiei06 mai 2015,  ora 9,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 04 mai 2015, ora 15.

Relaţii suplimentare la telefon 0264/595992

                                                                 

Afişat în data de 20.04.2015, ora 14,30.


ANUNŢ

 

Prelungirea termenului de selecție pentru ocuparea postului de maestru lumini.

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 15 aprilie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. selecţie pentru
ocuparea postului de execuţie vacant:

maestru lumini – pe perioadă determinată la secţia artistica maghiară, studii medii gr. prof. II

 

 

Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

- cerere de participare la selecţie;

- copie act de identitate;

- copie acte de studii medii;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

 

 

 

Data selecţiei27 aprilie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 24 aprilie 2015, ora 15.

 

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992                                                                                   

 

Afişat în data de 01.04.2015, ora 14,30.

 


Teatrul de Păpuși Puck vă urează Paște Fericit!

 
paste

 


 

 


A N U N Ţ

 
 

 

 

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere, vacante: ŞEF SECŢIE ARTISTICĂ MAGHIARĂ, pe perioadă nedeterminată.

 

 

 

 

 

DATA CONCURSULUI: 21 mai 2015, ora 09,00

 

LOCUL DE DESFĂŞURARE: sediul instituţiei

 

 

 

 

 


 

CONDIŢII SPECIFICE DE PARTICIPARE LA CONCURS:

-studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă – management cultural, teatru şi film, filologie, administraţie publică,
studii europene, sociologie;

 

-vechime în specialitate minim 3 ani, experienţa în funcţii de conducere constituie avantaj; 


o limbă străină de circulaţie internaţuinală – scris, vorbit;
cunoaşterea limbii maghiare, contituie un avantaj;

-cunoştinţe operare PC

                 

 

ACTE NECESARE

- cerere de participare la concurs;

- copie carte de identitate;

- diploma de studii şi alte documente care atestă efectuarea unor specializări;

- copie – carnet de muncă sau adeverinţă care să ateste vechimea în specialitate;

- cazier judiciar sau declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale.
Candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus delaraţie are obligaţia de a
completa dosarul cu originalul cazierului până la susţinerea primei probe de concurs;

- adeverinţa medicală care să ateste starea de sănatate corespunzatoare;

- curriculum vitae.

Copiile trebuie însotite de originale pentru certificarea conformităţii.

 

 

 

PROBELE DE CONCURS

- proba scrisă din tematica şi bibliografia cerută

- interviu

 

 

 

DOSARELE  DE  CONCURS   SE  DEPUN  LA  SECRETARIATUL TEATRULUI PÂNĂ LA DATA DE -
23 aprilie 2015, ora 15,00.

PENTRU RELATII SUPLIMENTARE  ŞI  BIBLIOGRAFIE:

telefon: 0264-5959920264-595992la secretariat;

telefon: 0264-5974100264-597410la compartimentul financiar contabil şi resurse umane;

 

 

                                                                                                    Afişat în data de 08.04.2015, ora 11.

 

 

 

BIBLIOGRAFIE

 

 1. ORDONANŢA nr. 21/2007 (*actualizată*) privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte
 2. LEGEA nr. 53/2003 (*republicată*) Codul muncii
 3. Regulamentul Intern al Teatrului de Păpuşi „Puck”
 4. Dispoziţia nr. 403/16.11.2012 privind regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare în grade sau trepte
 5. HG. nr. 1672/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind evaluarea personalului artistic,
 6. OMFP nr. 946/2005 (*actualizată*) Controlul Managerial Intern

 
Modificare spectacole Școala Altfel

 

Vă anunţăm cu regret că spectacolul Albă ca Zăpada după Frații Grimm, regia Decebal Marin din datele de 6 și 7 aprilie de la
Auditorium Maximum nu se poate juca din motive de sănătate. Spectacolul va fi înlocuit cu reprezentația Cenușăreasa după Frații Grimm,
regia Mona Marian.
Vă mulțumim pentru înțelegere!


 

Cartea cu Apolodor duminică, 5 aprilie de la orele 11 și 12.30

de Gellu Naum
Regia: Mona Marian
Scenografia: Epaminonda Tiotiu
Muzica: Corina Sîrbu
Procesare computerizată: Cristian Luchian
Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie

Spectacolul a primit premiul pentru valoarea artistică şi culturală la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck 2010, premiul pentru calitatea
transpunerii scenice la Festivalul Spectacolelor de Colecţie, Bucureşti, 2010.
De asemenea, în anul 2010 a particpat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis
din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia.
În anul 2012 spectacolul Cartea cu Apolodor a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C., festival organizat de ambasadele
europene în capitala Statelor Unite ale Americii.

Apolodor
 


A
N U N Ţ 

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 15 aprilie 2015, ora 10, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23. selecţie pentru ocuparea
postului de execuţie vacant:

maestru lumini – pe perioadă determinată la secţia artistica maghiară, studii medii gr. prof. II

 

Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

- cerere de participare la selecţie;

- copie act de identitate;

- copie acte de studii medii;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

 

Data selecţiei15 aprilie 2015,  ora 10,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 14 aprilie 2015, ora 15.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992                                                                                   

Afişat în data de 01.04.2015, ora 14,30.

 

 


 

A N U N Ţ

 

 

Teatrul de Păpuşi Puck organizează în data de 8 aprilie 2015, ora 09, la sediul din Cluj-Npoca, str. I.I.C. Brătianu nr. 23.
selec
ţie pentru ocuparea postului de execuţie vacant:

 1. şofer –pe perioadă determinată, studii medii gr. prof. I

 

Acte necesare - dosarul pentru selecţie va cuprinde:

- cerere de participare la slecţie;

- copie act de identitate;

- copie permis de conducere, categoria B, C, B+E, C+E, D+E;

- copie card tahograf digital;

- copie acte de studii;

- copie a carnetului de muncă şi/sau adeverinţă de vechime;

- portofoliu/CV;

- adeverinţă medicală (apt din punct de vedere medical pentru angajare);

- cazier judiciar.

 

Data selecţieio8 aprilie 2015,  ora 9,00

Locul de desfăşurare: sediul instituţiei

 

Dosarele se depun la sediul teatrului până în data de 7 aprilie 2015, ora 15.

Relaţii suplimentare la telefon 0256/595992

 

                                                                                                      

Afişat în data de 31.03.2015, ora 14,30.

mesaj Assitej

 

 

20 martie 2015

 

Mesajul presedintelui ASSITEJ International, Yvette Hardie,
cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului pentru Copii şi Adolescenţi

 

 

Mă număr printre cei norocoşi. Şi dacă citeşti acest mesaj, probabil şi tu eşti unul dintre cei norocoşi…

Din primii mei ani îmi amintesc cum mă duceau părinţii la teatru. Am vazut tot, de la teatru pentru copii la musicaluri, balet, pantomimă şi “piese serioase”.
O experienţă anume iese în evidenţă. Am fost dusă la un spectacol de teatru interactiv, în care actorii şi publicul au pornit impreună, la propriu şi la figurat, într-o călătorie.
Spectacolul s-a jucat la o fermă într-o vale superbă şi până în ziua de azi îmi amintesc că abia îmi înfrânam entuziasmul. Am făcut parte din plin din acţiune – şi
în timp ce treceam prin tot felul de peripeţii, am trecut prin naraţiunea în care aveam fiecare un rol vital. Am fost cucerită de poveşti şi am empatizat pe tot parcursul lor.

Ce am înţeles foarte clar atunci, la 6 ani, a fost că teatrul este un act profund transformator, o experienţă pe care o trăiam în comun şi în care aveam sens împreună.

Între timp am avut norocul să experimentez piese de teatru în diferite părţi ale globului. Pe unele le-am uitat, dar altele au avut un impact profund asupra mea. Şi mă găsesc
mereu căutand acel moment de alchimie, în care e transformată realitatea, unde suntem deschişi simultan experienţei şi suntem capabili să găsim sens în ceea ce vedem,
cu toţi cei din jur.

Nu toţi copiii au acest noroc.

Anul acesta, ASSITEJ aniverseaza 50 de ani. În jumătate de veac de existenţă am ajuns departe, pe continente şi în ţări noi, construind poduri peste frontierele lingvistice, sociale,
economice, religioase, politice sau personale, asigurându-ne că tot mai mulţi copii din tot mai multe locuri vor putea fi la fel de norocoşi…

Mai avem încă un drum lung de strabatut. In ultimii 50 de ani, multe lucruri s-au îmbunătăţit pentru copii în întreaga lume, dar mai sunt înca multe, multe provocări.
Ca artişti care apreciază puterea transformatoare a artelor, prin munca ASSITEJ, suntem capabili să aducem o schimbare şi să ne asigurăm că tot mai mulţi copii vor avea parte
de aceste momente puternice de empatie şi conexiune, care vor rămâne mereu cu ei.

Deci, să sărbătorim împreună aceşti 50 de ani speciali prin campania noastră “Du un copil astăzi la teatru” – asigurandu-ne că tot mai mulţi copii au ocazia să experimenteze
trezirea profundă provocată de o întâlnire marcantă cu teatrul.

Pentru că, în cele din urmă, n-ar trebui să fie o chestiune de noroc…

Yvette Hardie
Presedinte
ASSITEJ International

Stimați părinți,
Cele doua spectacole Capra cu Trei Iezi de astazi se anuleaza. Ne cerem scuze pentru informarea de ultim moment, va multumim pentru intelegere.Sâmbătă, 14 februarie la ora 11:00 vă așteptăm la premiera spectacolului: Ha én lennék Mátyás király.../Dacă aș fi Regele Matei, în limba maghiară
regizat de Urmánczi Jenő
Puck65

 

Teatrul de Păpuşi Puck aniversează joi, 5 februarie 2015, 65 de ani de la înfiinţarea primei trupe profesioniste de teatru de păpuşi din Cluj.
Evenimentul din acest an este dedicat evocării a două personalităţi care au marcat evoluţia artistică a instituţiei şi a păpuşeriei româneşti: Kovács Ildikó şi
Mona Marian.


Programul zilei:

Ora 10 – Cartea cu Apolodor – spectacol în limba română

de Gellu Naum, regia Mona Marian

scenografia: Epaminonda Tiotiu

muzica: Corina Sîrbu

în distribuţie: Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Silviu Ruşti

 

Ora 12 – Ursuleţul Winne Pooh – Micimackó – spectacol în limba maghiară

de A. A. Milne, regia Kovács Ildikó

scenografia: Valentin Codoiu
muzica: Vermesy Péter
în distribuţie: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Kötő Áron, Vincze Timea, Urmánczi Jenő

 

Ora 17 – 65 de ani de teatru de păpuşi la Cluj –  întâlnire la care sunt invitaţi foşti şi actuali angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Puck

 

Intrarea este liberă.  Anunț angajare impresar artistic

Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca anunță selecție pentru postul de impresar artistic la secția maghiară.
Condiții de participare:
- absolvent de studii superioare absolvite cu diploma de licenta 
- abilitati de comunicare si relationare;
- experiența în domeniul cultural constituie un avantaj
- vorbitor de limba maghiară
- carnet de conducere, categoria B.
Candidatii vor prezenta un dosar de angajare care va contine urmatoarele documente:
- cerere de angajare
- act de identitate -copie;
- diploma de licenta - copie;
- curriculum vitae (semnat si datat);
- adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare eliberata de catre medicul de familie al candidatului sau
de catre unitatile sanitare abilitate.
Selecția va avea loc în data de 28 ianuarie ora 10.00.
Dosarul se va depune la secretariatul teatrului, în perioada 19.01.2014 – 26.01.2014. Relații suplimentare la telefon 0264-595992