Történet
Társulat
Elérhetőség
Nemzetközi PUCK Bábfesztivál
Műsor
Noktürn
Médiapartnerek
ÚJDONSÁG
Informatii publice
Noutati 2018

JEGYEK
ÉS BÉRLETEK
1 jegy ára: 10RON
Bérlet ára: (5+1): 40RON
Szervezett csoport (1jegy ára): 5RON


Kolozsvári PUCK Bábszinház
. I.C. Bratianu. 23 szám
40079 Kolozsvár, Románia
tel/fax: 004 0264 595 992
e-mail: teatrulpuck@yahoo.com
www.teatrulpuck.ro

Igazgató: Emanuel Petran

AKTUÁLIS ELŐADÁSOK

KOLOZSVÁRI MESÉK 

Varga Ibolya rendező Zágoni Balázs Kolozsvári mesék című kötetének három meséjét rendezte bábszínpadra. A szöveget maga az író dramatizálta.

Az első mese Magocskáról, egy honfoglaló magyar család bátor kislányáról szól, aki veszélybe sodródik a kétezer évvel ezelőtti római város maradványai között. A második mese hőse Osvát, a méhész, aki már a középkori Kolozsvárra vezet bennünket, és akit a törökökkel vívott harcok szorgalmas, önfeláldozó és leleményes hőseként ismerünk meg. A harmadik mese a századfordulóba repíti a nézőt, ahol egy kisdiák, Andris szemszögéből csodálkozunk rá a fejlődő, éppen villamossal gazdagodó városra és annak hétköznapi embereire, történéseire.

„Kedves gyerekek, ha velünk tartotok, tér és időutazást játszunk együtt, ezer éven át, kincses városunk valós és képzelt történelmében. Hogy igazak-e vagy sem történeteink, arról csak öreg köveink tudhatnak, vagy Mátyás király szobra a Főtéren.  Ők hűségesen őrzik a titkokat.” – vallja Varga Ibolya, a rendező és szeretettel vár mindenkit a Kolozsvári mesékre! 

Az előadás 4 éven felülieknek ajánlott. 


kmesek

Írta és dramatizálta: Zágoni Balázs

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet és bábok: Elena Ilaș

Zene: Kötő Áron

Előadják:  

Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Okos Attila Ákos, Urmánczi Jenő
 

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

Ügyelő: Kovács Ferenc

 

Plakátterv: Elena Ilaș, Kalló Angéla

Fényképek: Nicu Cherciu

Bemutató: 2018. március 9.


-------------------------------------------------
  

PAPRIKAJANCSI KALANDJAI

Simeon Egyesület – Kolozsvári Puck Bábszínház

„Úgy piroslok, mint egy alma, mégse fog egy fog se rajtam. /Az ördögöt eldöngetem, ki bajban van, megsegítem.” – szól a rigmus az előadás főszereplőjéről Paprikajancsiról. A népi bábhős sok ördöggel elbánt már, most viszont nem is annyira az ördöggel, mint egy székely asszonnyal és számos bolonddal gyűlik meg a baja.

„Paprikajancsi kalandjai örökérvényűek, mert az emberi butaságról, illetve jóságról szólnak. Az előbbi  ̶  mint tudjuk  ̶  határtalan, az utóbbi meg egyre kevesebb. A népi bölcsesség évszázados tapasztalata szerint minden nehézség áthidalható egy kis furfanggal. Ez a mese a vásári bábjátszás eszköztárával élve, ezeket a jelenségeket mutatja fel vidám öniróniával. Mert addig, amíg mosolyogni tudunk magunkon: hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon  ̶  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját.” ̶  vallja az előadás rendezője, Vadas László.

Paprikajancsi bátor kiállása, eszessége és ébersége legyőzi az ördögöt. A történet számos kalandot, fordulatot kínál. A két színész több mint tíz különböző szerepet játszik a kesztyűs bábok segítségével. 

Az előadást 3 éves kortól ajánljuk.

paprkajancsi
 

Szerző: Demeter Ferencz

Rendező: Vadas László

Rendezőasszisztens: György László


Díszlet és bábok: György László, Szabó Tünde

Játsszák: Giriti Réka, György László

 

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás
Ügyelő: Kovács Ferenc
Plakát, grafika: Pojum Edith

 

Bemutató: 2018. február 5.


Főtámogató a Bethlen Gábor Alap.

bga

-------------------------------------------------
 


AZ EGÉR, AKI NEM ISMERTE A FÉLELMET

 Apropo Egyesület – Kolozsvári Puck Bábszínház

Az egerek világában, akár csak az emberekében nagyon fontos szerepe van a bátorságnak, ugyanakkor legalább ennyire fontos szerepe van a félelemnek is, hiszen aki túl fejetlenül bátor, vagyis vakmerő, az könnyen bajba kerülhet. „Nem egér, aki nem fél” – mondják többször Mezei Cingár Elemérnek, az előadás főszereplőjének, aki azzal tűnik ki egértársai közül, hogy bár nem fél, vakmerősége eszességgel és leleményességgel társul. Jutalma nem lesz más, mint Cincinella királykisasszony, XIII. Albino Lajos lánya. Addig viszont kalandos és veszélyes az út, hiszen a Sötét Zúgon keresztül meg kell küzdenie Szőr Bőregérrel, meg kell nyernie Ősz Nyest Úr bizalmát és be kell csapnia Mucifert és Cucifert.

A másokért vállalt felelősség öntudatossá tesz és tudatosítja az egyéni határokat. Mezei Cingár Elemér akkor ismeri meg a félelmet, amikor az, akit szeret bajba kerül, bátorsága pedig példát mutat a Padlás népének.

„A kesztyűs bábos előadás nagy kihívás egy tapasztalattal rendelkező bábos számára is: sok szereplő, sok kellék, két kézzel bábozás és a nem konvencionális paravánmagasság bonyolítja a játékot” – vallja az előadás rendezője, de bízik a színészekben és abban, hogy örömmel fogadja majd a kolozsvári közönség az előadást.  

Az előadás alkotói

A kolozsvári születésű Urmánczi Jenő, rendezői végzettséggel rendelkező bábszínész 1998 óta művésze a Puck Bábszínház magyar tagozatának. A számos bábszínházi főszerepe mellett 2015-ben ő rendezte a Ha én lennék Mátyás király című előadást, amely 2015-ben, a nagyváradi II. Fux Fesztivál pedagógus zsűrijének díjazott előadása volt. Az egér, aki nem ismerte a félelmet a második bábszínházi rendezése.

A Grimm testvérek meséjét Demeter Ferencz dramatizálta. A mesegyűjtő Grimm fivéreknek A félelemkereső című meséje szolgált alapul Az egér, aki nem ismerte a félelmet bábjáték megírásához. Demeter Ferencz 1997-től 2007-ig a Kolozsvári Puck Bábszínház bábszínésze volt, majd az Excalibur Bábteatrum cím alatt páros bábszínházi vállalkozásba kezdett, jelenleg a Kolozsvári Bábjátszótér társulat mindenese. A Kolozsvári Bábjátszótér különlegessége, hogy három nyelven is szól a közönségéhez, a Boldog herceget román nyelven, A medgyesi Margit-napi vásárt pedig németül is játssza. Demeter Ferencz nem első alkalommal dramatizál szöveget a Puck Bábszínház előadásaihoz. 2015-ben ugyancsak az Urmánczi Jenő rendezte Ha én lennék Mátyás király című előadás, 2016-ban pedig a Vadas László rendezte Bábmesterek című előadás társszerzője. 

A bábokat, a díszletet és az előadás plakátját Tomos Tünde készítette. A brassói születésű művész 2004-ben a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetem festészeti szakán végzett. Jelenleg a brassói Arlechino Gyermekszínház bábtervezője. Festményei a 2000-es évek elejétől számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek, emellett számos könyvet és folyóiratot illusztrált. Ez az első együttműködése a Kolozsvári Puck Bábszínházzal.

Az előadás három bábszínésze Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs a Puck Bábszínház legfiatalabb alkalmazottai, Takács Enikő pedig meghívott művész, aki ugyancsak a Puck Bábszínház alkalmazottja volt 2002-től 2014-ig. A szebeni születésű, művészettörténész végzettségű alkotó 2014-től  a kolozsvári AnimaArt társulat bábszínésze.

Az előadás zenéjét Domokos Előd szerezte. A Désen született, mindössze 21 éves alkotó a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia harmadéves zeneszerző szakos hallgatója. A fiatal zenész 2016-ban második, 2017-ben pedig első díjazottja volt a Liviu Comes zeneszerző versenynek. Míg a bábszínházi bemutatón bátyja, Domokos Szabolcs az előadás bábszínészeként fog alakítani, Domokos Előd első bábszínház-zenei bemutatkozásának lehetünk tanúi.  

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk.

 soricelul

  

Szerző: Grimm testvérek

Színpadra alkalmazta: Demeter Ferencz

Rendező: Urmánczi Jenő

Díszlet és bábok: Tomos Tünde

Zene: Domokos Előd

Előadják: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, László Réka, Takács Enikő (m.v.)

 

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

Ügyelő: Kovács Ferenc

Plakát, grafika: Tomos Tünde

   
    Bemutató: 2017. december 9.

  
 

 
 
 
 
-------------------------------------------------

 

SÁRKÁNY-MŰVEK

Váróterem Projekt – Kolozsvári Puck Bábszínház
 

Meseország királyának három lánya idegen helyen, egy sötét szobában ébred. Valaki alighanem sűrű álomszellőt bocsájtott rájuk, és – kapaszkodjatok meg! – elrabolta őket. Felfedezik, hogy Eleségfeleséggel együtt raboskodnak, aki bízik benne, hogy az ő Étel vitéze hamarosan kiszabadítja őt a fogságból. Bizonyára sejtitek, hogy az elrabló nem más, mint a sárkány. A lányok minden erejükkel, tudásukkal és ösztönös megérzésükkel azon vannak, hogy megtalálják a szabadulás kulcsát.

A számos bábtechnikát felvonultató bábelőadás alapját sziporkázó fantáziájú mesék képezik, amelyek a Hősök és hősnők nevű, III–VII. osztályos gyerekeknek meghirdetett pályázatra érkeztek be. 

Az előadás 7 éves kortól ajánlott.

sarkanymuvek


Rendező: Imecs-Magdó Levente

Dramaturg és zeneszerző: Bertóti Johanna

Bábtervező: Kürti Andrea

Jelmeztervező: Kupás Anna

Szereposztás: Csepei Zsolt, László Réka, Pál Emőke, Sebők Maya, Udvari Tímea

Technikus: Sipos Júlia

Plakátterv: Rend Orsolya

 
 

  

Bemutató: 2017. október 30.

 
 
 

Az előadás gyerekek által írt mesék alapján készült:

Balázs Blanka: A három királylány

Balázs Hanna: Az aranyalma nyomában

Gyurka Hunor-Tamás: A bátor kutya és a hétfejű sárkány

Kovács Dóra Brigitta: Őrangyalok

Rácz Mózes: Étel vitéz csodálatos kalandjai

Szallós Kis Flóra: A jó boszorkány és a gonosz tündér

--------------------------------------------------

SZIKLAHITŰ SZENT LÁSZLÓ

A 2017-2018-as évad első bemutatójában a Puck Bábszínház magyar tagozatának minden színésze szerepet vállalt. Az előadást Szentirmai László írta, tervezte és rendezte. Koncepciója ötvözi a kódexek képi világát, a tanítási vágyat és a papírszínház iránti szeretetet. A rendező meglátása szerint Szent Lászlót az egyetlen olyan király a magyar történelemből, aki úgy tudott rendet tenni az országban, hogy közben mindvégig becsületes maradt.

„Ennek a mostani fiatalságnak − akár legendával, akár történelemmel − mit bánom én! −, meg kell mondani, hogy létezik, létezett, és itt a példa: lehet így élni. A Kossuth utca 47-ben is szabad Szent Lászlónak lenni. Elég, ha csak becsületes vagyok! Ha nem akarok elszántani a másik birtokából 20 centit. Ha nem akarom feljelenteni, hogy elvegyék a pénzét. Rendkívüli módon gonoszok tudunk lenni, mi emberek... hétköznaponként is. Jó, hogy ha van egy ilyen király. Az, hogy szentté avatták, azért érdekes, mert a magyarság − aki nagyon jó időben csatlakozott abban a forgolódó, mozgolódó Európában a kereszténységhez −, tudott szent embereket adni, illetve jó emberekre hivatkozni, akiket szentté avattak. Manapság ez már nem menne ilyen könnyen...” – vallja a rendező, arra a kérdésre válaszolva, hogy miért lehet Szent László személyisége fontos a felnövekvő nemzedékeknek, de akár a felnőtteknek is. 

A papírszínház

A papírszínház (angolul toy theatre, paper theatre, vagy model theatre) XIX. századi európai gyakorlat. Az így létrehozott előadásokat szülők készítették gyermekeiknek, vendégeiknek, illetve ajándékul előadták családtagjaiknak, gyakran élőzenei kísérettel. Angliában az előre legyártott változatokat egy penniért lehetett megvásárolni könyvesboltokban. Ha a kivágott figurák meg voltak festve, áruk nagyobb volt. Ezek a papírszínházi alkotások az akkoriban futó sikeres előadások miniatűr replikái voltak. Az 1800-as évek közepéig több mint 300 előadás rendelkezett miniatűr papír-hasonmással. A papírszínház Anglián kívűl Ausztriában, Dániában, Franciaországban és Németországban örvendett nagy sikernek. 

A rendező és munkatársai

Szentirmai László, a magyarországi Sárospatakon élő és dolgozó 67 éves szakember, a bábszínház teoretikusaként közismert. Földrajz és rajz szakos tanárként kezdte pályafutását, majd bábjátékos művészeti oktató lett a sárospataki egyetemen. 1990-1994 között a magyarországi UNIMA elnökségének tagja volt, 1998 óta a Magyar Bábjátékos Egyesületnek az alelnöki, 2011-től mindmáig pedig az elnöki tisztségét tölti be. A tisztségek mellett számos bábos könyv, tankönyv és tanulmány szerzője. A Puck Bábszínház művészei 2016 nyarán egy hat napos workshopon ismerkedtek meg a pedagógus-rendezővel. A termékeny együttműködés nyomán született meg egy majdani előadás terve, és ennek fejleményeként jött létre Sziklahitű Szent László címmel a konkrét előadás.

Magáról így vall: „Az ideáimat pedagógus tanítványaimon, a nézőközönségen keresztül éltetem tovább. A gyerekekkel időben és sokat kell foglalkozni, sőt foglalkoztatni kell őket – s mint tárgyalkotó lényeknek –, komplex lehetőséget kell biztosítani számukra. Ezek egyike a „bábszínházasdi”, ahol az ő közreműködésükkel, az ő kézi munkájukból születik a <<világ>>. Aki így indul az életbe, az kreatívabbá lesz, megismeri a nyelv titkait, a muzsikát, az alkotás, a teremtés erejét, a működésben egybeforró közösség és a tehetséges egyén fontosságát. Nem lesz gond, hogy ki varrja meg Desdemona ingét, ha ilyesmi nem kapható a sarki Csiang-Hai üzletben...” 

A zeneszerzőről 

Az előadás zenéjét és akusztikai világát Kötő Áron szerezte. A 40 éves művész a Babeș-Bolyai Tudományegyetem teatrológia szakának elvégzése után, 2000-től a Puck Bábszínház magyar tagozatának bábszínésze. Munkásságát zeneszerzői alkotások sora is gazdagítja. Ő jegyzi többek között a Jancsi és Juliska (2004), az Ördögverő jóbarátok (2005), az Árnyak színháza (2006), a Bábmesterek (2016) és a Puck és a többiek (2016) zenéjét. 

sziklahitu


Alsó korhatár: 5 év

Az előadás időtartama: 60 perc

Írta, tervezte és rendezte: Szentirmai László

Rendező munkatársa: Kocsis Tünde

Zeneszerző: Kötő Áron

Zenei közreműködés: Vincze Dalos Csilla

Hangdizájn: Venczel Péter

 

Előadják: Balogh Dorottya, Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Rekita Rozália, Domokos Szabolcs, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő.

 

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

Ügyelő: Kovács Ferenc

 

Festő: Elena Ilaș

Szobrász: Florin Marin

Lakatos: Vasile Groza

Asztalos: Tudor Motoșcă 

Gyártásvezető: Mihai Pamfiloiu

 

Plakátterv: Banga Szilárd

 

 

 

Bemutató: 2017. szept. 30.

 
--------------------------------------------------

 
ÉN VAGYOK PINOKKIÓ

„Pinokkió minden gyermek, és ahogy ő fából, igazi, lélekkel rendelkező kisfiú lesz, az ő története minden beavatás története is, minden nevelési folyamaté.” − vallja az előadás rendezője. A Călin Mocanu rendezésében látható előadás néhány pontban eltér az eredeti történettől. Az előadásban fontos szerepet betöltő Tündér, tulajdonképpen a rejtőzködő, a bajban mindig megjelenő anya megtestesítője. A szegény, öreg Gepettó helyett ebben a színpadi változatban egy világhírű alkotót láthatunk, akinek Pinokkió lesz a mesterműve, ő pedig – mint minden remekmű – életre kel, hogy majd saját életét élje. Gepettót Pinokkió egy idő után nyíltan is édesapának nevezi.

Az öntudatra ébredés csodálatos története ez, amikor a fiatal élet a biztonságos és szeretetteli környezetből kilép, határokat feszeget és közben egyre csak tanulja, hogy kicsoda ő és hol a helye a világban.

„Egy olyan országban, ahol a szülők önértékelése alacsony, és inkább irányítók, mintsem résztvevők a nevelésében, olyan gyermekeket látunk, akikre folyamatosan ügyelnünk kell, növelnünk kell az idő mennyiségét és a figyelmet, amit nekik szánunk, hallgatnunk kell őket, hogy tudjuk, hogyan dobog a szívük. Látván, hogy merre mennek a dolgok, az élet, mennyire szoros az idő, hogy állunk az iskolával, az oktatással és a kultúrával, szóval mindezeket látva − a  meséből, amit én mondok, hiányzik az agresszivitás, mindössze sugallom azokat a konfliktusokat és veszélyeket, amelyekben a gyermek él.” − nyilatkozza az előadás rendezője.

Pinokkió megszületése, átváltozása maga a csoda, kalandjai pedig az érett és felelős személyiség kialakulásának szimbolikus útja.

„Az előadás egy mai változata a Pinokkiónak. Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni. Ez az a történet, amit szerettem volna visszaadni, amely szorosan kötődik ahhoz a gyermekhez, akit a mai romániai társadalomban látunk, és nem csak itt.” − magyarázza a rendező.

Pino

Alsó korhatár: 4 év

 

Az előadás időtartama: 60 perc

 

 

Szerző: Carlo Collodi

Szövegadaptáció: Călin Mocanu      

Rendező: Călin Mocanu        

Rendezőasszisztens: Sarvadi Paul

Díszlet: Sandu Marian

Zene: Dan Bălan

 

Előadják: 

Pinokkió: László Réka, Patka Ildikó

Gepettó, Rómeó: Urmánczi Jenő

Tűznyelő, Pici: Okos Attila Ákos

Tücsök, Róka: Giriti Réka

Kandúr, Csirkefogó: Domokos Szabolcs

Tündér, Júlia: Balogh Dorottya

Bálna: Patka Ildikó 

 

Ügyelő: Kovács Ferenc

Világosító: Portik Zoltán

Hangosító: Cebrat Szilárd

Díszletezők: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

  

Szobrász: Florin Marin

Festő: Elena Ilaș

Varroda: Ani Susana, Augusta Bugnariu

Asztalos: Tudor Motoșcă

 

Plakátterv: Săcară Florina

 
Bemutató: 2017. június 3.

-----------------------------------------------------------------

A CSUKA PARANCSÁRA 

  

A csuka parancsára az egyik legismertebb orosz népmese, melynek főhőse a rettenthetetelen Jemeljuska rokona lehetne a mi magyar Erős Jánosunak, hiszen mindekettő a boldog tétlenségből, a kályhasut melegéből ugrik elő, ha eljön a megfelelő pillanat, hogy bebizonyítsa: nem e világból vétetett és nem ismer lehetetlent. Jemeljuska a Csukától felhatalmazott varázsszavakkal díszes bundába öltözteti édesanyját, megvendégeli az erdő állatait, tavaszt varázsol az orosz télben, megnevetteti a Sosemmosolygó cárkisasszonyt, aztán hazaviszi boldog aráját az erdei „díszes” kunyhóba. Mindezt könnyedén, tangóharmónikázva, mókázva teszi – kedvét sose szegi semmiféle akadály.

„Az orosz mesék igazi varázsmesék, abba a korba hívják meg a mese hallgatóját, amikor az ember még nem ismerte a lehetetlent. Az orosz mesehősök azt tanítják, hogy legyen bármilyen nehéz is az előttük lévő akadály, érdemes megküzdeniük a boldogságért. Ezt a tanítást már a 4-8 éves gyerekek is megértik, sőt képesek erőt meríteni belőle.” − vallja Boldizsár Ildikó meseterapeuta

Előadásunk hagyományos paravános bábelőadás, iskolapéldája a klasszikusan értelmezett bábos mesejátéknak melyben a mese eszmei üzenete,  az elbeszélés tisztasága és a karakterek precíz megformálása a tét. Az előadás felújításával fejet hajtunk annak alkotói: Balló Zoltán rendező, színész és Wallner Günter szobrász, díszlettervező munkája előtt.

A csuka parancsára pergő, színes, vidám bábelőadás, remek (orosz nép)zenei válogatással melyet meleg szívvel ajánlunk minden korosztálynak.

 Varga Ibolya rendező,az előadás gondozója
 

 A csuka

Ajánlott korosztály: 3+

Az előadás időtartama: 50 perc

  

Szerző: T. Tarakovski

Rendező és zenei válogató: Balló Zoltán

Előadás felújító: Varga Ibolya

Báb- és díszlettervező: Wallner Günter

Díszlet- és a bábfelújító: Elena Ilaş, Florin Marin

 

Szereposztás

Jemeljuska, olasz kérő − Urmánczi Jenő

Csuka, cárkisasszony − Giriti Réka

Anyuska, Krokoko papagáj − Pünkösti Laura

Medve, kínai bábszínházas, afrikai kérő, tábornok – Csortán Márton

Mókus, dada, cári katona − Balogh Dorottya

Nyuszi, cáratyuska − György László

Majom, cári katona − Kötő Áron

Kínai kérő, hírnök, cári katona − Domokos Szabolcs

  

Hangosító: Cebrat Szilárd

Világosító: Portik Zoltán

Díszletező: Balog Ferencz, Tóthpál Tamás

Ügyelő: Kovács Ferenc

 

Plakát: Săcară Florina


Bemutató: 1988.

Felújítás: 2017. január 28.

-----------------------------------------------------------------

HA ÉN LENNÉK MÁTYÁS KIRÁLY
 

„Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!”
Demeter Ferenc

Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, mi van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, a gyerekek segítségével elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Alsó korhatár: 3 év

matyi

Szerző: Demeter Ferenc
Rendező: Urmánczi Jenő
Báb- és díszlettervező: Liviu Bora

Játsszák: Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs és 
Urmánczi Jenő


Bemutató: 2015. február 14.

-------------------------------------------------

MESESZŐNYEG

 
A „Meseszőnyeg” című előadásunk kiindulópontjául a kisgyermek „öröm-játéka”  szolgált. A színészekkel úgy próbáljuk Móra Ferenc négy meséjét előadni, mint ahogyan azt egy családban játszanák el közösen a szülők  három-négy éves gyermekeikkel. A bábuk törékenysége, finom kimunkáltsága, a játszó tér közvetlensége, a játék visszafogottsága, a ritmusváltások, a szerepek mögüli kitekintések, a mondanivalóra való reflektálások mind részei ennek a különleges színházi együttlétnek.  Nevezhetjük baba-színháznak, pöttöm-színháznak vagy aprók- színházának, lényege az otthonosság  és a szeretet-együttlét. A bábuk karnyújtásnyira kelnek  életre a gyerekektől, a zene játék közben születik meg, a tér nem sötétül el, a színészek közvetlenül szólnak a jelenlévő gyerekekhez, de a játszó-tér és a nézőtér között mégis ott húzódik egy jól meghatározott, láthatatlan választóvonal,  mely elválasztja, szemtől szembe helyezi a játszót a nézővel. A játék kötött dramaturgiája, a színpadi szövegek letisztultsága, a költői nyelv és a tárgyak stilizáltsága is jelzi a kisgyermeknek, hogy ez más mint az a játszóház, amihez szokott és amennyiben a játék leköti figyelmét, magától értetődően elfogadja (talán először életében) az alapvető színpadi konvenciót: miszerint  ő most itt nézőként van jelen, még akkor is ha a színészek néha bevonják vagy beavatják a játékba.
 
Az előadás négy mesét sző egybe, mondhatnánk „meseszőnyegbe”, négy kedves családi történetet, melynek szereplőit a gyerekek könnyen felismerhetik. A történetek egy mágikus világba vezetnek ahová a szülők és a gyermekek „apa meséinek” köszönhetően  bármikor átjárhatnak, ahol a szellő és a rózsák emberi hangon szólalnak meg, ahol Szélpostás levelet hoz Télapótól és a pillangók királya csodálatos módon meggyógyítja Pannikát. Szeretettel várjuk hát, minden kedves nézőnket a „Meseszőnyegre”!
 
Varga Ibolya
kep

Szereposztás: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, György László, Kötő Áron
Dramaturg és rendező: Varga Ibolya
Zeneszerző: Venczel Péter
Díszlet-, jelmez -, bábtervező és grafikus: Fekete Anetta
Zenész és kellékes: Tóthpál Tamás
Az előadás három éven felülieknek ajánlott.

Bemutató: 2016. október 5.
BGA
Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

Fodor Sándor

CSIPIKE


Biztos találkoztál már Csipike nevével, de emlékszel-e, hogy milyen egy elrettentő példa vagy hogy mi az a tudományos meggyőzés? A bábszínházi előadásban választ találsz a kérdésekre és meghallgathatod, hogy hogyan vokalizál Szarvasbika, és mit énekel az erdő kórusa. Csipikét, az erdő jóságos urát megkísérti a zsarnokság szelleme, a megszokott kedvességét önkényes, gonosz döntések és parancsoló hangnem váltja fel. Nyúl meg is kérdezi tőle: „ezután is szerethetünk-e téged, Csipike, Urunk és Parancsolónk és Erdő Jótevő Réme, vagy ezután nem lehet, mivelhogy csak félnünk kell tőled…?”
A falánk és sértődékeny Kukucsi eltűnik, így látszólag nincs ki észhez térítse az egyre gonoszabb Csipikét és visszahozza régi kedvességét. Zúgolódik az erdő, a méhek már lázadásra készülnek, de Vadmalac bátorságának köszönhetően kiderül Csipike turpissága: kitudódik Rettenetes Réz úr kiléte – akivel Csipike mindenkit ijesztgetett. A hatalomról szóló tanulságos történet egy közös, békés és vidám vacsorával zárul.

„Ez náluk megvan.” – mondja kezeit kitárva Csipike, és vár Téged a Puck Bábszínházba!

Csipike

Rendező: Varga Ibolya

Díszlet-, bábtervező: Ioana Olăhuţ

Zene: Venczel Péter

Előadják: Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Varga Ibolya m.v., Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Okos Attila Ákos, Urmánczi Jenő

Bemutató: 2008. április 10.

------------------------------------------

PUCK ÉS A TÖBBIEK

Shakespeare, Charles és Mary Lamb nyomán

 

A szerelem senkitől sem idegen, és gyerekkorban éppen olyan mértékben megkísérthet, mint idős korban, nem beszélve a fiatal korról, amely a szerelmek születésének és múlásának oly telített életszakasza.

Ez a felfokozott érzésekben gazdag, nyitott és érzékeny lelkiállapot, gyakran azért végződik csalódással, mert nem az elképzelések szerint alakulnak a történések. Nincs ez másként Shakespeare Szentivánéji álom című tündérjátékában sem, ahol a szerelmi gabalyodásba besegít Puck, a szórakozott tündérmanó, és csak egy nagy játékos bonyodalom nyomán simulnak el a konfliktusok, nyugodnak meg a kedélyek.

2 színész, 6 báb és 11 szerep jelenik meg Rekita Rozália és Kötő Áron előadásában. A színészek osztálytermekben bontják ki bőröndnyi bábos varázsdobozukat:  azokban az osztályokban, ahol kíváncsiak egy hangulatos, zenés szerelmi kalandra. Az előadás 10 éven felülieknek szól, a célközönség tehát 3. osztályosoktól a 11. osztályosokig: bárki és mindenki.

Hát kalandra fel!


Puck es a tobbiek

 

Rendezte és játssza: Rekita Rozália és Kötő Áron 

A szöveget gondozta, a bábokat és díszletelemeket készítette: Rekita Rozália

A zenét szerezte: Kötő Áron


Bemutató: 2016. március 31.


 ------------------------------------------------------------------

 

JANCSI ÉS JULISKA

a Grimm testvérek nyomán

Jancsi és Juliska egy reggel arra ébrednek, hogy édesapjuk bejelenti: vásárra kell vinnie a kiskecskét, hogy adósságait kifizethesse. A búslakodó gyerekeket Csipet, az erdei manócska lepi meg, aki egy titokzatos versike segítségével kincshez juttatná két kis barátját. Történetüket a Vasorrú Bába bonyolítja, és bár Csipet manó és Döme mackó mindent megtesz a gyerekek megmentéséért, végül Juliskának sikerül megszabadulnia a gonosz szipirtyótól. A kincs is megkerül, édesapjuk, a szegény favágó is boldog, hiszen rátalál elveszettnek hitt gyermekeire. 
Melyik úton megyünk? Kiben bízunk? Mivel segítünk a bajban? – kérdezhetjük egymástól kicsik és nagyok, a mesében és a valóságban egyaránt.  

 Jancsi

Előadják

Juliska – Giriti Réka

Jancsi – Pünkösti Laura

Csipet manó – Urmánczi Jenő

Vasorrú Bába, Varjú – György László

Favágó, Jancsi és Juliska édesapja – Kötő Áron

Döme mackó – Csortán Márton

Mióka – Kötő Áron/Csortán Márton

 

Dramatizálta: Szilágyi Dezső

Díszlettervező: Sandu Marian

Bábok: Virgil Svinţiu

Zene: Kötő Áron

Rendező: Varga Ibolya


Bemutató: 2003.


----------------------------------------------------------------

MIMORÓZART

A Mimorózart című előadás két művészzseni, Joan Miró képzőművész alkotásaiból és Wolfgang Amadeus Mozart zenéjéből született. Szöveg nélküli előadás, négy éven felüli korosztálynak, beleértve a felnőtt közönséget is. Az előadás szereplői utazók, bohócok, vándorok, akik megteremtik számunkra Mimorózart világát, ahol szabadon szárnyalhat a fantáziánk. Az előadás szerkezetileg tíz bábos etűdből áll, mindenikben más-más bábos technikát használnak a színészek. Miró, akárcsak a bábjátékosok, különleges kapcsolatban állt a tárgyakkal. Unokája, Joan Punyet Miró ezt meséli róla: "Egész gyűjteménye volt szokatlan tárgyakból. Csupa furcsa és meghökkentő tárgy, amelyeket eredeti kontextusukból kiemelve, homogén csoportokba tudott rendezni, ami a spontán ötletek gazdag és termékeny talaja lett." Az előadás alkotói követték a mestert, és az általa megteremtett színekkel, formákkal, és anyagokkal eljátszottak, megelevenítették őket. Minden tárgyhoz és helyzethez gyermeki lelkesedéssel, rácsodálkozással  közelítettek. A játék hangulata Mozart muzsikájától friss éspajkosan játékos. A humor, a harmónia és a derű, a játék szabadsága a fő jellemzői az előadásnak. 

Palocsay Kisó Kata


mimokep

 

Az előadás szereplői Urmánczi Jenő bábszínész és két frissen végzett színész, a Puck Bábszínház legújabb tagjai: László Réka és Okos Attila Ákos. 

Joan Miró képi világára és W. A. Mozart zenéjére alapozva
színpadra alkalmazta
 
Palocsay Kisó Kata
Látványterv: Lőrincz Gyula
Díszletet és bábokat készítette: György László és Szabó Tünde
Rendező: Palocsay Kisó Kata

Bemutató:
2015. december 15.

BGA
 

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

.............................................................................


MICIMACKÓ

A. A. Milne története alapján
 

Gyerekek és felnőttek, gyertek ide, a Százholdas Pagonyba! 

Azt kérdezitek, hogy hol van a Százholdas Pagony? Ott van, ahol Róbert Gida és a barátai laknak. Itt lakom én, Micimackó is és nagyon szeretem a mézet. A barátaim is itt laknak: az ijedős Malacka, a lóti-futi, örökké elfoglalt Nyúl, a mélabús, sértődékeny Füles, a vidám, ugri-bugri, lökdösődő Tigris, a jóságos Kanga-mama az ő kíváncsi Zsebibabájával, és még a bölcsködő Bagoly uraság is! 
Gyertek velünk játszani! Itt nálunk béke van, szeretet és barátság, játék és vidámság! Mindenkit szeretettel várok!
Üzenem én,
Micimackó

  

Alsó korhatár: 4 év

Rendező: Kovács Ildikó
Látványtervező: Valentin Codoiu
Zeneszerző: Vermesy Péter
Rendezőasszisztens: György László
Szereposztás: Giriti Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Kötő Áron, Urmánczi Jenő


Bemutató:
2001. november 3. 


----------------------------------------------------------------------Szegény Dzsoni és Árnika

Lázár Ervin meséje alapján 

 

Igazi szeretetről, felelősségről, hűségről, kitartásról, szabadságról és sok más fontos kérdésről szól Lázár Ervin meseregényének bábos előadása.

Szegény Dzsoni a Százarcú Boszorka fondorlatos mesterkedései és kaján csábításai ellenére megismeri és megszereti igazi párját Östör király leányának személyében: Árnikában. A féltő apai szeretet próbára teszi a fiatalok hűségét azzal, hogy fél évnyi távollétet rendel el a szerelmeseknek. A félév leteltével azonban nincs vége a megpróbáltatásoknak, mert egy gonosz varázslat Árnikát vagy Dzsonit folyamatosan kacsává változtatja. A feloldás Csodaországban, a Hétfejű Tündérnél van, de addig Ipiapacs rablóvezérrel és csapatával, Rézbányai Győző sértődéseivel és tizenkét testvér érzékenységével kell szembenéznie a fiataloknak. Dzsoni eszessége és leleményessége, Árnika jó szíve és határozott kiállása mindannyiszor kisegíti őket a nehéz helyzetekből, mígnem a Hétfejű Tündér megszüntetni a gonosz varázslatot. 

Két mesélő is része és alakítója a játéknak, ők azok, akik folyton rákérdeznek a történtek láttán a fontos dolgokra és néha elgondolkodtató válaszokat adnak. Ők mondják azt, hogy „Nem varázserő kell a megszabadításhoz, hanem szeretet. Mert a szeret olyan mint a varzsálat.” Vagy „Nagyon kell akarni. Akkor is, ha nem biztos, hogy sikerül.” – Ha még nem láttad, ugye Te is akarod látni ezt az előadást? Vár téged Dzsoni, Árnika és a Többiek!


Alsó korhatár: 4 év
 
Dramaturg:
Láng Zsolt
Rendező: Varga Ibolya
Zeneszerző: Lászlóffy Zsolt
Látványtervező: Filep Szilárd-Zsolt

Játsszák: Csortán Márton, Giriti Réka, György László, Kötő Áron, László Réka, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő


Bemutató: 1999. április 8. 

 ---------------------------------------------------------------------------

 
ÖRDÖGVERŐ JÓBARÁTOK 

 

A vásári bábjáték főszereplője két népi bábhős: a magyar Vitéz László és a román Vasilache. Mindketten hajlamosak a lódításra, a veszekedésre, a gyávaságra, de  pozitív tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint a bátorság, a szókimondás és a szeretet. Ami pedig végső fokon jellemzi őket, az az örök optimizmusuk, hogy legyőzik magát az ördögöt, sőt a halált is...

Ordogvero


Alsó korhatár: 4 év

Színpadra alkalmazta és rendezte: Kovács Ildikó
Látványtervező: Dan Frăticiu
Zene: Kötő Áron

Játsszák: Balogh Dodottya, György László, Kötő Áron

  Bemutató: 2005. szeptember 17.

------------------------------------------------------------------------------ 


Albă ca Zăpada/ Hófehérke és a hét...
szerző/ după/ after: Fraţii Grimm
szerző és rendező/ scenariul şi regia/ director and script: Decebal Marin
tervező/ scenografia/ design: Sandu Marian
zene/ muzica/ music: Corina Sîrbu
mechanizmusok/ mecanisme: Decebal Marin
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Laura Corpodean, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Doina Dejica, Angelica Lupeanu, Adina Ungur, Călin Mureşan


Minimum Kor: 3

Detalii

Capra cu trei iezi/ Kecske és a három ...
szerző/ dupa/ after: Ion Creangă
rendező/ regia/ director: Doina Dejica
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Doina Dejica, Frunzina Anghel, Adina Ungur, Laura Corpodean, Rareş Stoica, Dana Bomţidean, Călin Mureşan, Bogdan Motoşcă


Minimum Kor: 3

Detalii

Croitoraşul cel isteţi/ A vitéz szab...
szerző/ după/ after: Fraţii Grimm
irta és rendezte/ scenariu şi regia/ director and script: Emilia Nechita Svetlana
tervező/ scenografia/ design: Relu Pene
játsszák/ În distribuţie/ cast: Dana Bonţidean şi Călin Mureşan

Minimum Kor: 3

Detalii

Dănilă Prepeleac - román társulat el...
szerző/ după/ after: Ion Creangă
szövegkönyv, rendező és zene/ scenariu, regia şi ilustraţia muzicală/ director, script, music: Traian Savinescu
diszlettervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Ovidiu Crişan, Frunzina Anghel, Călin Mureşan, Lucian Rad, Silviu Ruşti


Minimum Kor: 4

Detalii

Hansel şi Gretel/ Jancsi és Juliska - ...
szerző/ după/ after: Fraţii Grimm
szövegkönyv/ scenariu/ script: Ovidiu Pecican
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zene/ muzica/ music: Venczel Peter
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Frunzina Anghel, Ovidiu Crişan, Lucian Rad, Silviu Ruşti, Rareş Stoica


Minimum Kor: 3

Detalii

Muzicanţii din Bremen/ A brémai muzsik...
basm teatral de Traian Savinescu după Fraţii Grimm
zene/ muzica/ music: Venczel Peter
tervező/ scenografia/ design: Marian Sandu
rendező/ regia/ director: Traian Savinescu
szereposztás/ distribuţia/ cast: Ovidiu Crişan, Frunzina Anghel, Călin Mureşan, Silviu Ruşti, Rareş Stoica, Adina Ungur

Minimum Kor: 4

Detalii

Ochiul soacrei / Az anyós szeme - romá...
irta/ după/ after: Ion Creangă
szövegkönyv és rendezés/ scenariu şi regia/ director and script: Bogdan Ulmu
rendező munkatársa/ asistent de regia/ directors' assistant: Doina Dejica
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zene/ muzica/ music: Matei Damian Ulmu
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Dana Bonţidean, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Călin Mureşan, Silviu Ruşti

Minimum Kor: 4

Detalii

Pulcinella - román társulat előadása
un spectacol de Gaspare Nasuto
rendező/ director: Gaspare Nasuto
forditotta/ traducere/ translation: Delia Morar
diszlettervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
rendező munkatársa/ asistent de regie/ directors' assistant: Mihaela Panaite
játsszák/ in distribuţie/ cast: Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Rareş Stoica

Minimum Kor: 5

Detalii

Vrăjitorul şi Corbul / Varázsló és ...
szerző/ după/ after: Carlo Gozzi
irta és rendezte/ scenariul şi regia/ director and script: Mona Marian
rendező munkatársa/ asistent de regie/ directors' assistant: Luminiţa Văleanu
tervező/ scenografie/ design: Eugenia Tărăşescu Jianu
zene/ muzica/ music: Corina Sîrbu
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Ovidiu Crişan, Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Rareş Stoica, Laura Corpodean, Adina Ungur

Minimum Kor: 6

Detalii

Secretul Magic/ A szarvaskirály - romá...
szerző/ după/ after: CARLO GOZZI
rendező/ regia/ director: Mona Marian
tervező/ scenografia/ design: Gina Tărăşescu Jianu, Cătălina Chirilă
rendező munkatársa/ asistent de regie/ directors' assistant: Delia Gavliţchi, Luminiţa Vălean
zene/ muzica/ music: Corina Sîrbu
videodesign: Cristian Luchian după desene de Cătălina Chirilă
előadják/ în distribuţie/ cast: Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Frunzina Anghel, Lucian Rad, Silviu Ruşti, Rareş Stoica, Florin Suciu, Adina

Minimum Kor: 6

Detalii

Ketanou - román társulat előadása
szerző/ dupa/ after: Mona Marian
szövegkönyv/ scenariu/ script: Adela Iancu
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Eugenia Tărăşescu Jianu, Cătălina Chirilă
zeneszerző/ muzica/ music: Corina Sîrbu
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Călin Mureşan, Dana Bonţidean, Frunzina Anghel, Adina Ungur, Rareş Stoica, Lucian Rad

Minimum Kor: 4

Detalii

Motanul vrăjitoarei / A varázsló macs...
szerző/ după/ after: Korky & Thomas
rendező/ regia/ director: Decebal Marin
tervező/ scenografia/ design: Sandu Marian
zene/ muzica/ music: Traian Păcurar
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan

Minimum Kor: 3

Detalii

Punguţă cu doi bani / A kiskakas gyém...
szerző/ după/ after: Ion Creangă
szövegkönyv, rendező és zenei válogatás/ scenariu, regia şi temele muzicale/ director, script: Decebal Marin
tervező/ scenografia/ design: Sandu Marian
zene/ coloana sonoră şi aranjamentul muzical/ music: Traian Păcurar
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Dana Bonţidean, Ramona Atănăsoaie, Călin Mureşan, Adina Ungur, Rareş Stoica

Minimum Kor: 3

Detalii

Zurinka - román társulat előadása
szerző/ de/ after: Alina Nelega
După basme şi legende din folclorul rromani
rendező/ regia/ director: Georgeta Lozincă
tervező/ scenografia/ design: Eugenia Tărăşescu Jianu
zene/ ilustraţie muzicală/ music: Georgeta Lozincă
forditotta/ Traducerea în limba rromani: Rudi Moca
szereposztás/ În distribuţie/ cast: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Laura Corpodean, Călin Mureşan, Lucian Rad, Silviu Ruşti, Rareş Stoica, Adina Ungur

Minimum Kor: 4

Detalii

Cenuşăreasa/ Hamupipőke -román társ...
szerző/ după/ after: fraţii Grimm
irta/ scenariu/ script: Alex Căprariu
rendező/ regia/ director: Aureliu MANEA
új változat/ o versiune nouă de: Mona CHIRILĂ
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda TIOTIU
zene/ muzica/ music: Corina Sîrbu
bábuk/ păpuşi/ puppets: Virgil Svinţiu
játsszák/ distribuţia/ cast: Frunzina ANGHEL, Florina Florian, Călin MUREŞAN

Minimum Kor: 3

Detalii

O călătorie în jurul lumii / Utazás ...
szövegkönyv/ scenariu original/ script: Emilia Nechita
Adaptarea poveştilor după Fraţii Grimm de Emilia Nechita
tervező/ scenografia/ design: Relu Pene
zene/ ilustraţia muzicală/ music: Emilia Nechita
rendező/ regia/ director: Emilia Nechita
szereposztás/ in distribuţie/ cast: Lucian Rad, Silviu Ruşti, Florin Suciu

Minimum Kor: 3

Detalii

Poveste de iarnă / Téli mese - román ...
irta és rendezte/ scenariul şi regia/ director and script: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zene/ muzica/ music: Varga Ibolya
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Bogdan Motoşcă

Minimum Kor: 4

Detalii

Stan Păţitu


Minimum Kor: 3

Detalii

CARTEA CU APOLODOR/ Apolodor könyve - r...
szerző/ autor/ after: Gellu Naum
rendező/ regia/ director: Mona Marian
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zene/ muzica/ music: Corina Sîrbu
digitális technika/ procesare computerizată: Cristian Luchian
szereposztás/ distribuţia/ cast: Dana Bonţidean, Călin Mureşan, Silviu Ruşti

Minimum Kor: 4

Detalii

CRĂIASA ZĂPEZII / A Hókirálynő - ro...
Basm teatral de Traian Savinescu
szerző/ după/ after: H.C. Andersen
rendező/ regia/ director: Traian Savinescu
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
sound&light design: Traian Savinescu
video design: Gaal Csaba
szereposztás/ în distribuţie/ cast: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Laura Corpodean, Ovidiu Crişan, Florina Florian, Călin Mureşan, Silviu Ruşti, Florin Suciu

Minimum Kor: 4

Detalii

TORNYOCSKA / Căsuţa din câmpie- magya...
szerző/ autor/ after: Sz.J.Marsak
rendező/ regia/ director: Jakab Ildikó
tervező/ scenografia/ design: Kovács Mária
zene/ muzica/ music: András Enikő
szereposztás/ distributia/ cast: Pünkösti Laura, Vincze Tímea, Csokán Raul, Ferencz Nándor

Minimum Kor: 3

Detalii

Szegény Dzsoni és Ármika/ Sărmanul J...
szerző/ autor/ after: Lázár Ervin
dramaturg/ dramatizarea/ script: Láng Zsolt
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Filep Szilárd-Zsolt
zene/ muzica/ music: Lászlóffy Zsolt
szereposztás/ distribuáia/ cast: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Takács Enikő, György László, Csortán Márton, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Világszép nádszálkisasszony/ Frumoas...
dramaturg/ dramatizarea/ script: Szántai János
rendező/ regia/ director: Rumi László
tervező/ scenografia/ design: Bodor Judit
zene/ muzica/ music: Buda Ádám
szereposztás/ distribuáia/ cast: Giriti Réka, Sándor Ildikó, György László, Csortán Márton, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Micimackó / Ursuleţul Winnie Pooh - ma...
szerző/ după/ after: A.A.Milne
rendező/ regia/ director: Kovács Ildikó
látványtervező/ scenografia/ design: Valentin Codoiu
zeneszerző/ compozitor/ music: Vermesy Péter
a rendező munkatársa/ asistent regie/ directors' assistant: György László
szereposztás/ distributia/ cast: Giriti Réka, Pünkösti Laura, Vincze Tímea, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Ludas Matyi / Mateiaş Gâscarul - magya...
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
dramaturg/ dramaturg/ script: Egyed Emese
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zeneszerző/ compozitor/ music: Venczel Péter
szereposztás/ distributia/ cast: Giriti Réka, Takács Enikő, Ambrus Tünde, Pünkösti Laura, György László, Csortán Márton, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Árnyak Színháza/ Teatrul Umbrelor - m...
rendező/ regia/ director: Rumi László
bábtervező/ păpuşi/ puppets: Sandu Marian
zene/ muzica/ music: Kötő Áron
szereposztás/ distributia/ cast: Sándor Ildikó, Takács Enikő, Csepei Zsolt, Imecs Levente, Kötő Áron

Minimum Kor: 5

Detalii

Piroska és a farkas / Scufiţa roşie -...
dramaturg/ dramaturg/ script: László Noémi
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zeneszerző/ compozitor/ music: Venczel Péter
szereposztás/ distributia/ cast: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő


Minimum Kor: 4

Detalii

Betlehem, Betlehem/ Lumina din Betlehem ...
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
zenéjét összeállitotta/ muzica/ music: Csortán Márton
tervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
szereposztás/ distributia/ cast: Varga Ibolya, Ambrus Tünde, Csortán Márton, György László, Kötő Áron

Minimum Kor: 3

Detalii

CSIPIKE - magyar társulat előadása
szerző/ autor/ after: Fodor Sándor
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Ioana Olăhuţ
zeneszerző/ muzica/ music: Venczel Péter
szereposztás/ distributia/ cast: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Sándor Ildikó, Vincze Tímea, Csokán Raul, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Eljöhetnél hozzám! / Te aştept! - ma...
J. Lawson regénye nyomán szinpadra irta: R. Molnár Erzsébet
după romanul lui J. Lawson, dramatizat de R. Molnár Erzsébet
Kovács Ildikó rendezését felújitotta: Varga Ibolya
regia reînoită de: Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Ioana Olăhuţ
bábtervező/ păpuşi/ puppets: Virgil Svinţiu
studiómunka/ studio: Venczel Péter
szereposztás/ distributia/ cast: Giriti Réka, Takács Enikő, Pünkösti Laura, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

A brémai muzsikusok/ Mizicanţii din Br...
rendező/ regia/ director: Traian Savinescu
diszlettervező/ scenografia/ design: Sandu Marian
zene/ muzica & sound-design: Venczel Péter
szereposztás/ distributia/ cast: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Sándor Ildikó, Pünkösti Laura, Takács Enikő, György László, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Kincskereső kisködmön / Cojocelul fer...
szerző/ autor/ after: Móra Ferenc
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
dramaturg/ dramaturg/ script: Egyed Emese
tervező/ scenografia/ design: Fekete Anetta
zeneszerző/ compozitor/ music: Kovács Gáborján
játsszák/ distributia/ cast: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Takács Enikő, György László, Csortán Márton, Kötő Áron, Csepei Zsolt, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Téli Mese/ Poveste de iarnă - magyar t...
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
diszlettervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zene/ muzica/ music: Venczel Péter
a jelmezeket kivitelezte/ costume: Bányai Enikő
szereposztás/ distributia/ cast: Takács Enikő, Giriti Réka, Csortán Márton, Imecs Levente

Minimum Kor: 4

Detalii

Vitéz László megAmágus / Vitéz Lás...
szerző/ autor/ after: Szántai János
rendező/ regia/ director: Rumi László
szereposztás/ distributia/ cast: György László
muzsikál/ muzica/ music: Kötő Áron, Imecs Levente
bábok és kulisszák/ păpuşi şi culise: Bodor Judit, Palocsay Kisó Kata, Kürti Andrea, Sandu Marian, Tudor Motosca, Groza Vasile, Augusta Bugnariu, Susana Ani

Minimum Kor: 3

Detalii

Hamupipőke/ Cenuşăreasa - magyar tár...
rendező/ regia/ director: M. Varga Ibolya
forditotta/ traducerea/ translation: M. Varga Ibolya
tervező/ scenografia/ design: Virgil Svintiu
bábuk/ păpuşi/ puppets: Epaminonda Tiotiu
játsszák/ distributia/ cast: Vincze Tímea, Csokán Raul, Ferencz Nándor

Minimum Kor: 3

Detalii

Jancsi és Juliska/ Hansel şi Gretel - ...
szerző/ după/ after: Grimm testvérek
dramaturg/ scenariu/ script: Szilágyi Dezső
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
diszlettervező/ scenografia/ design: Sandu Marian
bábtervező/ păpuşi/ puppets: Virgil Svinţiu
zeneszerző/ compozitor/ music: Kötő Áron
szereplők/ distributia/ cast: Giriti Réka, Csoertán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 3

Detalii

Ördögverő jóbarátok / Fârtaţii ş...
irta és rendezte/ scenariu şi regia/ director and script: Kovács Ildikó
látványtervező/ scenografia/ design: Dan Frăticiu
zene/ muzica/ music: Kötő Áron
szereposztás/ distributia/ cast: György László, Takács Enikő, Kötő Áron

Minimum Kor: 3

Detalii

A kiváncsi elefántkölyök / Elefănţ...
szerző/ dupa/ after: R. Kipling
dramaturg/ scenariu/ script: Nisa Cassian
forditotta/ traducerea/ translation: Kányádi Sándor
zeneszerző/ compozitor/ music: Csortán Márton
játsszák/ distributia/ cast: Csortán Márton, Csepei Zsolt, Giriti Réka, György László, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

Plüm-Plüm kalandjai / Aventurile lui P...
szerző/ dupa/ after: José Géal
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
a rendező munkatársa/ asistent de regie/ directors' assistant: György László
tervező/ scenografia/ design: Hoppál Judit
zeneszerző/ compozitor/ music: Lászlóffy Zsolt
szereposztás/ distributia/ cast: Takács Enikő, Giriti Réka, György László, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 3

Detalii

Erős János / János cel puternic - mag...

szerző/ autor/ after: Orbán János Dénes
rendező/ regia/ director: Varga Ibolya
báb és diszlettervező/ scenografia/ design: Epaminonda Tiotiu
zeneszerző/ muzica/ music: Venczel Péter
játsszák/ distributia/ cast: Giriti Réka, Takács Enikő, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő

Minimum Kor: 4

Detalii

AJÁNDÉK/ Cadou - secţia maghiară
szerző/ autor/ after: Vadas-Demeter
rendező/ regia/ director: Vadas László
tervező/ scenografia/ design: Lőrincz Gyula
játsszák/ distributia/ cast: Ambrus Tünde, Csokán Raul, Ferencz Nándor, György László, Kötő Áron, Sándor Ildikó, Urmánczi Jenő, Vincze Tímea

Detalii

Ha én lennék Mátyás király.... /Dac...
Szerző:Demeter Ferenc
Rendező: Urmánczi Jenő
Báb- és díszlettervező: Liviu Bora

Játsszák: Csokán Raul, Ferencz Nándor, Vincze Tímea


Minimum Kor: 3

Detalii

Hol a világ közepe-magyar társulat el...
Szerző: Méhes György
Rendező: Varga Ibolya
Dramaturg: Orbán János Dénes
Báb- és díszlettervező: Tiotiu Epaminonda
Zeneszerző: Venczel Péter
Játsszák: Ambrus Tünde, Csokán Raul, Giriti Réka, György László, Sándor Ildikó, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő


Minimum Kor: 3

Detalii

FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂMinimum Kor: 5

Detalii

RĂŢUŞCA CEA URÂTĂMinimum Kor: 4

Detalii

Strada cu îngeri


Minimum Kor: 5

Detalii
Detalii